Sirkka-Liisa Kivelältä vaatimuslista vanhustenhoidon laadun parantamiseksi

Eeva Kainulainen
10.4.2019

Senioriliikkeen kevätkokous 10.4.2019 Kampin Palvelukeskuksessa
Senioriliikkeen kevätkokous 10.4.2019 Kampin Palvelukeskuksessa

Professori emerita Sirkka-Liisa Kivelä puhui Senioriliikkeen kevätkokouksen alussa vanhustenhoidon tutkimuksista ja päätöksistä ja toimenpiteistä joita tarvitaan vanhusten ihmisarvon, tasa-arvon ja oikeuksien palauttamiseksi.

Lukuisia tutkimuksia on tehty vuosikymmenen ajan, niiden sanomaa ei päätöksenteossa otettu huomioon. Vasta nyt kun räikeät epäkohdat ovat tulleet esille - kiitos median - asia on otettu laajaan keskusteluun. Vaalien jälkeen nähdään, mihin toimenpiteisiin asia johtaa.

Kivelä esitti tutkimusten ja kokemustensa perusteella pitkän toimenpideluettelon, johon on ryhdyttävä. Hallitusneuvotteluissa nähdään, miten puolueet luvastavat lupauksensa. Neuvotteluille Kivelän esityksessä on oivallinen toimenpideluettelo.

Alla olevan linkin takana on Kivelän esitys.

Kokouksesssa hyväksyttiin vuoden 2018 tilinpäätös ja annettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille vastuuhenkilöille vuoden 2018 toiminnasta. Nimitysvaliokunta, joka tekee syyskokoukselle ehdotuksen erovuoroisten hallituksen jäsenten tilalle valittavia ehdokkaita, säilytti vanhan kokoonpanon. Valiokunnan muodostavat: Esa Fagerlund, Aaro Haarju, Yrjö Jäntti ja Aulis Mäkinen.

 

Liitteet