Vie Vanhus Ulos-kampanja

Natasha Svahn
10.9.2020


Ilmoittaudu Vie vanhus ulos -kampanjaan 9.9.–9.10.

 

Ikäihmisten ulkoilu on sallittua ja suositeltavaa myös korona-aikana. Ikäinstituutti kutsuu järjestöjen vapaaehtoisia ulkoilemaan turvallisesti iäkkäiden kanssa. Ulkoilun ilo kuuluu kaikille.

 

Yhdessä turvallisesti ulos

Ikäihmisille päivittäinen ulkoilu on paras keino ylläpitää terveyttä ja toimintakykyä. Kävellessä jalkojen lihakset vahvistuvat ja tasapaino saa harjoitusta. Luonto lisäksi virkistää mieltä.

 

”Ulkoilu on sallittua ja suositeltavaa myös korona-aikana, kun ulkoilee terveenä, huolehtii hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää tarvittaessa kasvomaskia,” ohjeistaa suunnittelija Heli Starck Ikäinstituutista.

 

Miten tänä syksynä ulkoillaan?

Ikäinstituutin organisoimassa Vie vanhus ulos -kampanjassa ei kerätä tänä syksynä ulkoilukertoja, vaan hyviä tapoja käydä yhdessä ulkona. Kampanjaan ilmoittaudutaan kertomalla, sopiiko kävelytreffit, jumppaa yhdessä pihalla, pelaa pihapelejä tai tekee ulkona erilaisia tehtävärasteja. Ikäinstituutti postittaa kaikille ilmoittautuneille kiitokseksi luontoelämysbingon ja sateenvarjojumpan yhteisiin ulkoiluhetkiin.

 

Syksyisiä ulkoiluhetkiä voi jakaa kampanjasivuilla ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vievanhusulos. Valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä 8.10. innostetaan iäkkäät ja ulkoiluystävät yhdessä ulos tekemään sateenvarjojumppaa.

 

Ilmoittaudu mukaan kampanjaan www.vievanhusulos.fi

 

Ps. Tutustu Turvallisen ulkoilun abc:hen