« aihelistaan

eläke asia


 • nimimerkki

  tauno toivonen

  4.1.2016 klo 20:40
  Hyvä että olette akttivisia olen jäsen silloin kun kivelän kanssa
  peruttettiin oletteko tietosia silloin kun lipponen ja aho oli hallituksesa
  leikkasivat 50 mk kk lupasivat maksaa takaisin tauno toivonen helsinki

 • Eeva Kainulainen

  17.1.2016 klo 15:04
  Kiitokset kannustuksesta. Kansalaisaloitteella Työeläkeindeksin palauttaminen palkkatasoindeksiksi 1591 pyrimme siihen, että eläkkeet kehittyisivät samaa tahtia kuin palkatkin. Allekirjoita aloite joko netissä tai paperilla. Paperilomakkeita saa toimistostamme sähköpostiosoitteella: toimisto@senioriliike.fi

 • nimimerkki

  Marjatta Koskinen

  18.1.2016 klo 20:18

  Takerrun vielä vuosia sitten Paavo Lipposen (SDP) hallituksen aikaiseen eläkeindeksi puolittamiseen asiaan joka minua vielä kalvaa. Ensin vietiin kelan osuus ja sen jälkeen puolitettiin indeksi joka on nyt viety kokonaan pois (Sipilä). Minusta Suomen hallitukset on koko ajan sortanut meitä eläkkeläisiä. Ikinä en enään näitä rosvoja äänestä KEPU ja SDP.
  Toivon, että molemmat saavat tulevissa vaaleissa kovat rökäletappiot.


 • nimimerkki

  Marjatta Koskinen

  18.1.2016 klo 20:21

  Nimeni Marjatta Koskinen saa käyttää kansalaisaloitteessa ja lisätä myös äänestäjiin.

 • nimimerkki

  Eläkkeen verotus samalle tasolle

  8.2.2016 klo 21:42
  Mielestäni taitetun indeksin korjaamisen lisäksi on tärkeä saada päätös eläkkeen tasa-arvoisesta verottamisesta palkansaajiin nähden. Esimerkiksi eläkkeen veroprosentti on 23 kun vastaavankokoisesta palkasta se on 10 prosenttia pienempi.

 • nimimerkki

  Mansen likka

  8.2.2016 klo 21:50
  Tervehdys kaikille hyvät seniorit. Kävin allekirjoittamassa aloitteen ja seurasin mielenkiinnolla MOT ohjelman, jonka jälkeen on kysyttävä, että missä ja miten Siimes ja eläkelaitoksen bossi -(kuukausipalkat ????) Kysyäsopii - ovat laskuoppinsa opetelleet. Onhan tää NIIN mielenkiintoista notta. Jos tuotoilla jo turvataan asiamukaiset eläkeindeksit, niin eihän nää nyt eläkettä nauttivat sukupolvet ikinä ehdi kuluttaa noita rahoja, taitaapi jäädä muhkeat säästöt niille tuleville eläkemaksajille ja jos työnantajien toiveet toteutuu,niin ei suomesta halpatyövoima lopu kiitos pakolaisten, mutta sen vetta on painettu ja maksuja maksettu ettei vetele hallituksen meno....

 • nimimerkki

  mari

  8.2.2016 klo 22:07
  Taisi mennä juuri 50 tuhatta rikki ja asia saataneen eduskunnan käsittelyyn. Eläkekertymäni vaivaiset 46% 36 vuoden työurasta. Aivan naurettavaa?.

 • nimimerkki

  Armi

  9.2.2016 klo 01:19
  Jäin eläkkeelle 01.07.2015, kuukausi eläkkeestäni on vähennetty 39,50 €/kk, elinaikaindeksi vähennys, joka tekee 474,00€/vuosi. Pienessä eläkkeessä se on iso raha. Tavallaan se on kokonaisuudessaan viimeisen vuoden eläkekertymä joka on vähennetty, ja kuitenkin työeläke maksut on palkasta vähennetty. Eikö suomen perustuslaissa ansaitut työeläkkeet pitänyt olla suojatut/koskemattomat. Lisäksi eläkevero prosentti on korkea, siis mitä jää enää pakollisiin välttämättömiin menoihin. nimim. köyhtyy jo eläkkeelle jäädessä.

 • nimimerkki

  mari

  9.2.2016 klo 09:21
  Nyt ymmärrän, miksi hoitotyössä olevat palaavat takaisin töihin eläkkeelle jäätyään. Eläketuloilla ei yksinkertaisesti elä. Mene töihin tai sossun luukulle. Järjestelmä pakottaa väsyneet, sairaat ja huonokuntoiset jatkamaan työssä ja valtaaman nuorilta työpaikat ja toimeentulon ja ohjaamaan nuoretkin toimeentulon piiriin. Köyhyyskierre on valmis ja yhteiskunta vararikossa. Eläkeyhtiöitä naurattaa, koska veronmaksajat ovat itsensä panttivankeina.

 • nimimerkki

  Mummo 70

  9.2.2016 klo 17:45
  Ei taida olla "siimeksellä ja eläkepomolla" mitään tietoa todellisesta elämästä n. 1000 euron ja alle eläkkeillä elämisestä tämän päivän Suomessa. MOT:ssa tuli tunne heidän puheistaan, kuin olisi köyhän eläkeläisen oma syy, että ei ole tienannut aiemmin enemmän!
  Eikö nyt voisi isoilla " miljoonilla" helpotta hieman niiden ihmisten toimeentuloa, jotka ovat jääneet paitsi eläkekertymiä, ennen kuin täytti 21v. Mutta kai se on oma syy ja sekin kestettävä, että valehdellaan eläkepalkan suuruus 60% ?
  Suuret ikäluokat, useimmat Teidän johtajien isät ja äidit, olemme rakentaneet TEILLE helpompaa elämää. Nyt palkkana saamme taistella penistä eläkkeistä.

 • nimimerkki

  Eläke Ukko

  26.3.2016 klo 10:53
  Pieneläkeläisten perusturva on liian pieni ei kukaan elä 700 euron eläkkeellä kuukautta, minimi eläke on nostettava 1000 euroon kaikille pieneläkeläisille ja puhtaana käteen. Nykyinen sosiaali- ja talouspolittinen linjaus on johtanut, köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu ja tämä on aivan väärää politiikka. Eläkeläisten on ymmärrettävä ja ruvettava puhaltamaan yhteen hiileen ja sitä kautta saadaan parannusta oloihimme.

 • nimimerkki

  eve

  22.7.2016 klo 16:44
  Missä viipyy VANHUSASIANVALTUUTTU ? ? ? Kysyn kuitenkin vaikka, Eräät eläkkeen saaja sanovat vanhusasianvaltuutetun virkkaa turhaksi viraksi ! ?
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
eläke asia