« aihelistaan

LESKENELÄKE Tarveharkintaiseksi ja pois yli 65-vuotiailta


 • nimimerkki

  Keskivertomummo

  9.2.2016 klo 14:55
  Mikään muu pohjoismaa ei maksa leskeneläkettä eläkeikäisille vanhuksille. Miksi köyhä Suomi? Leskeneläkkeitä ei rahastoida, vaan suurimpaan osaan eläkettä osallistuvat kaikki veronmaksajat eli myös ne, jotka eivät koskaan avioidu, ovat eronneet tai ovat yksinhuoltajia. Suomessa lähes 80% eläkepotista (n. 1,7 miljardia) maksetaan yli 65-vuotiaitten tileille huolimatta siitä, miten varakkaita he ovat.

  Rajaton leskeneläke on kuuma peruna eduskunnassa ja suurituloisten ammattijärjestöjen pomojen keskuudessa eikä siitä haluta keskustella. Onhan perin omituista, että vain naimisissa olleiden katsotaan tarvitsevan kaikkien maksamaa tukea elintasonsa säilyttämiseksi ennallaan. Tiedetään, että yksin asuvat ovat surkeimmassa asemassa kaikilla mittareilla, mutta heidän elintasonsa säilymisestä ei olla huolissaan leskiä lukuun ottamatta.

  Lapsilisien tarveharkintaa esitetään silloin tällöin, mutta paljon hullumpi maksatus eli leskeneläke ei nouse koskaan esiin. Tuki hyvin toimeen tuleville on epäoikeudenmukainen, epätasa-arvoinen ja aikansa elänyt. Maailma ei ole se, mikä se oli lain säätämisen aikaan.


 • nimimerkki

  Jumunen

  11.2.2016 klo 08:23
  Leskeneläkkeessä on todellakin korjaamisen varaa ja samalla säästyisi yhteiskunnan varoja. Mitään mieltä ei kuitenkaan ole pudottaa 65 vuotta täyttäneet lesket köyhyysloukkuun, lopettamalla tuolloin eläkkeen maksaminen. Oikeampi keino olisi eläkekatto, esimerkiksi 2000 €/kk.

 • nimimerkki

  Keskivertomummo

  17.2.2016 klo 09:18
  Leskeneläke oli tarkoitettu lapsiperheen tukemiseksi, ei vanhusten. Kaikki yli 65-vuotiaat tulisi asettaa samalle viivalle ja tukea heitä, jotka tukea tarvitsevat, koska maksukin kerätään kaikilta. Maksukatto on tietenkin myös hyvä ajatus. Nykymeno on varsinainen lottopotti hyväpalkkaisten ja -palkkioisten leskille. Miksi suostumme moista tukemaan?

 • nimimerkki

  mötkö

  29.2.2016 klo 16:46
  Leskeneläkkeessä otetaan huomioon leskeksi jääneen oma eläke, eli jos eläke on suuri niin leskeneläkettä ei voi saada! ao eläkkeestä on taulukko josta asian voi tarkistaa, että kyllä tässä on ajateltu vain heikoimmassa asemassa olevia, joten asioita kannattaisi ensin selvittää ennenkuin .......

 • nimimerkki

  KESKIVERTOMUMMO

  7.3.2016 klo 15:10
  Leskeneläkkeen myöntämisperusteet ovat hallussa, ei syytä huoleen.
  Tarveharkinta hoitaisi juuri heidät, jotka ovat todella kyvyttömiä elämään omalla eläkkeellään. Nyt me kaikki keräämme pottia todella hyvätuloisten (opitiomiljonäärienkin) leskille. Sata hyvätuloisinta leskeä nostaa keskimäärin 6 750 euroa kuussa, vaikka eivät ole sitä koskaan säästäneet.
  Kannattaa lukea tarkasti palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimusjohtajan Reija Liljan selvitys asiasta. Hän vaati muutama vuosi sitten laajaa keskustelua aiheesta, mutta se vaiettiin kuoliaaksi.

 • nimimerkki

  Mummeli

  15.4.2016 klo 21:58
  Kyllä yli 65-vuotiaatkin tarvitsevat leskeneläkkeen, koska useinhan on niin, että puolison sairaanhoitoon on uponnut kaikki säästöt, jos niitä yleensä on ollut.

 • nimimerkki

  Väliinputoajat

  30.10.2016 klo 21:42
  Suomessa yhdenmukaisuus ja tasaarvoisuus ei leskeneläkkeessä päde avoliittossa olleeseen. Ko eläkettä ei saa vaikka olis alle 65v. ja omat eläkkeet alle1000 eeroo per kuukausi. Vähä niukkaa pukkaa olee elää sairaseläkeläisten, kaupungissa vuokralaisena yksineläjänä.

 • nimimerkki

  Vaarin tasaarvoo.

  31.10.2016 klo 23:51
  Kun eläkkeeni on vajaa puolet n.487€/kk. edesmenneen avopuolison eläkkeestä
  .ja leskeneläke ei tule kun ei ole virallista parin tunnusta. Että semmonen tapaus. No,eläkekertymävuosia tuli vaan neljännesvuosisata ku roppa alkoi pettää.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
LESKENELÄKE Tarveharkintaiseksi ja pois yli 65-vuotiailta