« aihelistaan

Eläkeläisten Puolue


 • nimimerkki

  Eläkeläinen

  25.3.2016 klo 08:28
  Suomeen on perustettava eläkeläisten oma puolue ja Kimmo Kiljunen puheenjohtajaksi,eiköhän eläkeläiset lähde joukolla kannattamaan. Suomen eläkeläisten puolue on maan suurin puolue, jos eläkeläiset lähtee joukolla äänestämään.

 • nimimerkki

  Eläke Ukko

  25.3.2016 klo 09:33
  Kannatetaan Eläkeläisten omaa puoluetta ja kaikki eläkeläiset joukolla mukaan.

 • nimimerkki

  Esko Järvenpää

  26.3.2016 klo 09:10
  Suomessa oli eläkeläisten puolue Suomen Senioripuolue rp. joka kuitenkin kannatuksen puutteessa lopahti viisi vuotta sitten. Ajat on muuttuneet ja ehkä eläkeläiset ovat irtautuneet enemmän entisistä valtapuolueistaan jotka harjoittavat taloudellista ikäsyrjintää.

 • nimimerkki

  Pentti Kurki

  28.3.2016 klo 22:18
  Olisi hyvä tosiaan harkita eläkeläisten omaa puoluetta koska nyt vallassa olevat puolueet ja myös oppositiopuolueet eivät aja eläkeläisten asiaa. Se on nyt liian monesti nähty. Olen valmis äänestämään tällaista liikettä, vaikka senioriliikettä jos tiedän että liike on varmasti puolueista riippumaton. Kiitos Kimmo Kiljunen että jaksat ainoana julkisuuden henkilönä mediassa pitää eläkeläisten asiaa esillä

 • nimimerkki

  Työelämässä ties kuinka pitkään

  30.3.2016 klo 07:00
  Kannatetaan Eläkeläisten omaa puoluetta ja kaikki eläkeläiset ja eläköityvät tai muuten vaan asiasta kiinnostuneet kannattajat joukolla mukaan.

 • nimimerkki

  Pertti Eläkeläinen

  30.3.2016 klo 10:34
  Nykyinen sosisiaali- ja talouspolittinen linjaus on johtanut epäinhimilleseen tilanteeseen yhteiskunnassamme, suoranaista puutetta ja hätää jokapäiväisestä toimeentulosta on laajalla rintamalla, pieneläkeläiset on suorastaan todellisessa köyhyysloukussa, siksi tarvitaan oma puolue ajamaan meidän asijoita. Vallassa olevat puolueet kyllä lupaavat kohentaa meidän asemaamme (vaalien alla) mutta mitään konkreettisia toimenpiteitä ei ole näkynyt lupauksista huolimatta. Tästä voidaan todeta että he eivät joko halua tai kykene edistämään asioidemme hoitoa, joten ainoa vaihtoehto on perustaa oma puolue ajamaa asoitamme !

 • nimimerkki

  Riia-Maria

  3.4.2016 klo 17:26
  Ihme, jos ei eläkeläisten puolueen perustamiselle löydy kannatusta! Luulisi, että nykyinen riistomeininki saisi ikäihmiset liikkeelle. Eläkeläisten kustannuksellahan harjoitetaan häpeämätöntä politiikkaa; joka käänteessä ollaan ottamassa heiltä osoittaen tällä toiminnalla, että he ovat arvoton, yhteiskunnallinen riesa. Hintojen jatkuvasti noustessa eläkkeet on jätetty junnaamaan paikoilleen, ja jo ennestään korkeata eläkeläisten verotusta ruuvataan aina vain kireämmälle.

  Yhteiskunta kerää varoja "parempiin taskuihin" pakottamalla vanhukset selviämään kodeissaan, halusivatpa he sitä vai eivät, tai huolimatta siitä, millaisessa ahdingossa he siellä joutuvat jokapäiväisten askareidensa kanssa kamppailemaan. Tässä tilanteessahan olisi loogista suunnata laitoshoidosta säästyviä varoja vanhusten kotona selviämiseen. Vanhukset tarvitsevat selviämisensä tueksi kotiapua, kyyditystä asioille mennessään, asianmukaisia apuvälineitä, lääkkeitä, virikkeitä- sanalla sanoen ihmisarvoista elämää!

  Myös vanhuksilla ja vanhenevilla on ihmisoikeudet, joita heidän pitää itse alkaa puolustaa. Laajemmin ajatellen olisi jo moraalisestikin aika päästä eroon tästä "kansallisesta" häpeästä, vanhojen ihmisten ala-arvoisesta kohtelusta, jota muualta maailmasta tulleetkin lähes poikkeuksetta hämmästelevät.


 • nimimerkki

  Olavi

  6.4.2016 klo 09:11
  Suomen eläkeläisten täytyisi ymmärtää ei vallassa olevat puolueet korjaa pieneläkeläisten asemaa, siksi tarvitaan oma puolue hoitamaan asijoitamme ja eläkeläiset varmasti lähtee joukolla kannattamaan omaa puoluetta.

 • nimimerkki

  Eläkeläismummi

  10.4.2016 klo 18:45
  Kannatan Eläkeläisten Puolueen perustamista.

 • nimimerkki

  Eläkeläismummi

  10.4.2016 klo 19:02
  Lisäyksenä edelliseen kannatusilmoitukseen liittyen olen sitä mieltä,että tarvittavien nimien keräämiseen käytettäisiin netin lisäksi laaja-alaisesti lehdistöä ja televisiota. Kaikilla vanhemmilla eläkeläisillä ei ole nettiä käytettävissään.
  Lisäksi kannatan Raimo Ilaskiven ehdottamaa puolen päivän seminaaria medialle eläkeasioista, mm. taitetusta indeksistä.5

 • nimimerkki

  eve

  22.7.2016 klo 16:18
  Suomessa eläkeläiset ovat, niin kateellisia toisilleen ettei, niin hieno ajatus voi elää ja vaikuttaa, kuin Eläkeläisten Puolue ! ?

 • nimimerkki

  Timo

  9.9.2016 klo 14:47
  Asia on oikea, eläkeläisille oma puolue, joka ei ole eri poliittisiin suuntiin erityisesti sitoutunut. Pääagendana eläkeläisten erilaisten etujen ajaminen ja vallitsevien epäkohtien esilletuominen ja poistaminen.
  Mutta miksi ei kukaan tee mitään asian hyväksi? Puhetta ja kirjoittelua riittää, mutta teot puuttuvat. Minä ainakin olisin valmis myös tekoihin!

 • nimimerkki

  Oloneuvos

  18.9.2016 klo 12:07
  Jos eläkeläisten puolue perustetaan, tehdään hallaa eläkeläisille. Politiikka on enemmän psykologiaa kuin matematiikkaa. Vastakkainasettelu ei ole suorin tie päämäärään. Vai mitä mieltä olette?

 • nimimerkki

  Jo riittää!

  17.10.2016 klo 18:48
  Eläkeläisille ehdottomasti oma puolue ja nopeasti. Miksi ihmeessä eläkeläisten tulisi ottaa kantaakseen heille kuulumattomia vastuita. Ei enää työttömyys- tai terveydenhoitorasitteita, kun ei olla niitä kaikilta osin tarvitsemassakaan. Eläketurva on itse hankittu jo menneinä vuosikymmeninä. Suuri osa yhteiskunnan palveluista voidaan eläkeläisten puolesta purkaa, kun ei ole kykyä enää käyttääkään. Omaiset joutuvat hoitamaan vanhuksensa.
  Laitetaan eläkeläisten vero- ja muut rasitteet yhteiskunnan palvelujen käytön mukaisiksi. Pois raippaverot ja indeksien taittelut.
  Eläkeläisten puolue hoitamaan eläkeläisten asioita!

 • nimimerkki

  kyykky

  27.10.2016 klo 15:14
  Eun köyhyysraja on noin 1200 euro kk puhtaana käteen ? Miksi Hallitus kyykyttää pieneläkeläisijä. On jo aika herätä ja voimat yhteen kerätä eläkeläiset !!!!!

 • nimimerkki

  Masa, Lahti

  24.11.2016 klo 16:43
  Kansaneläkeindeksiä alennetaan 0,85 prosenttia
  https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Kansanelakeindeksin_leikkaus.aspx

  Eduskunta on hyväksynyt kansaneläkeindeksin jäädyttämistä ja alentamista koskevan lain.

  Laki hyväksyttiin täysistunnon toisessa käsittelyssä äänestyksen jälkeen sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön StVM 26/2016 mukaisena.
  Kansaneläkeindeksin muutos vaikuttaa kansaneläkkeisiin ja takuueläkkeisiin sekä kaikkiin muihin etuuksiin, jotka on sidottu kansaneläkeindeksiin. Näitä muita etuuksia ovat muun muassa vammaisetuudet, rintamalisät, työttömyysturvalain mukainen peruspäiväraha, työmarkkinatuki sekä lapsikorotus. Indeksileikkaus ei kuitenkaan tosiasiallisesti koske toimeentulotuen perusosaa.

  Täysistunto
  Julkaistu 23.11.2016 15:30

  Äänestys 3 klo. 14:05 Istunto 119/23.11.2016 klo. 13:59
  Puhemiehenä toimi toinen varapuhemies Arto Satonen. Puhemies ei osallistu äänestykseen.
  Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kansaneläkkeen ja eräiden muiden etuuksien vuoden 2017 indeksitarkistuksista sekä laeiksi kansaneläkeindeksistä annetun lain 2 §:n ja toimeentulotuesta annetun lain 9 §:n muuttamisesta
  Hallitusryhmät / Oppositioryhmät
  Jaa Ei Tyhjiä Poissa Yhteensä
  Hallitusryhmät 98 0 0 24 122
  Oppositioryhmät 0 60 0 17 77

 • nimimerkki

  Martti Rannikko

  17.12.2016 klo 13:21
  On todellakin aika perustaa eläkeläisten puolue. Vai olemmeko kaikki jo niin uupuneita että kukaan ei jaksa tehdä mitään todellista tämän asian hyväksi?

 • nimimerkki

  Kristiina

  31.12.2016 klo 20:44
  Kyllä nyt pitää perustaa Senioripuolue vihdoinkin. Näyttää selvästi siltä ettei kukaan poliittisista puolueista aja meidän eläkeläisten asioita. Leikataan ja leikataan eikä yhtään ajatella miten vanhukset selviävät pienellä eläkkeellään. Me eläkeläiset ei olla mitään, meistä ei puhuta missään, ihan kuin olisimme ilmaa.
  TELAstakin sanotaan vaan että pärjäilkää, johtajat siellä itse pitävät omista eduistaan huolen ja ryöväävät meiltä eläkeläisiltä vähitellen kaiken. Toivottavasti löytyy vetureita puolueen perustajiksi, mukana ollaan.

 • nimimerkki

  Jouko Ilmari

  31.12.2016 klo 20:46

  Nyt heti perustamaan eläkeläisten puolue. Muuten meidät jyrätään lopullisesti.
  Ollaan nähty mitä SDP, Kepu, Kokoomus ja muut vallassa olijat ovat tehneet.
  Kukin joka olet äänestänyt ao. puolueita, niin unohda ne.
  Ne eivät aja eläkeläisten asiaa vaan aivan päinvastoin eivät pidä meitä ihmisinä.
  Nyt kaikki kyvykkäät ihmiset liikkeelle, niin laitetaan asiat oikeudenmukaisesti
  kohdalleen eli taitettu indeksi takaisin palkkataso indeksiksi.
  Ellemme tee niin, muutaman vuoden kuluttua ahneet sukupolvet kaappaavat
  eläkemiljardit ja kaiken muun omaisuuden kuten asunnot.

 • nimimerkki

  Kimmo

  16.1.2017 klo 15:07
  Puolueet edustavat jotain aatetta. Eläkeläisyys ei ole aate vaan olosuhde. Lähempänä eläkeläisyyttä olisi Eläkeläisten ammattiyhdistys.


 • nimimerkki

  Oloneuvos

  18.1.2017 klo 12:01
  Puolueet ajavat kannattajiensa etuja. Aatteet on sitten erikseen.

 • nimimerkki

  TosiSeniori

  19.1.2017 klo 08:20
  Puolueen pitäisi olla senioripuolue, ei vain eläkeläisten. Tällä tarkoitan , että huomioida myös yli 50v ikäsyrjinnän joka vain pahenee eläkeikää kohden. Samoin ennen eläkettä ja eläkkeellä oleville määrätyt raippaverot ja veroluonteiset maksut, eikö ne ole ikäsyrjinnän mukaan laittomia? Miksei asiasta ole valitettu EU:hun. Ahne nuori sukupolvi haluaa rohmuta seniorien ansaitsemat eläkkeet, ettei tarvitsisi itse tehdä töitä niiden eteen. Katsokaa USA:n vaaleja, Bernie, Hillary ja Donald uusine ministereineen kaikki ikääntyneitä, mutta kansan valitsemia kokemuksen takia. Suomessa pitää olla alle 35v , että olisi riittävän märkä korva päättämään maan asioista?

 • nimimerkki

  Katriina Sandberg

  25.1.2017 klo 19:46
  Hei Seniorit!

  Kannattaa olla muitakin mukana kuin eläkkeensaajat, eikö se jo viimeeksi nähty toisen kauden jälkeen.( eläkkeensaajat) Ei ole tarpeeksi äänestäjiä. Otetaan kaikki pienituloiset ja köyhyysrajalla elelevät mahdollisiksi äänestäjiksi, jotkut heistä ovat vielä toiveikkaita ja äänestävät.Lisää tietoiskuja ja mainontaa asialle. Mitenkä saatais tämä Joukkovoima ajamaan samaa asiaa.Tutustukaa Joukkovoiman sivuihin.

 • nimimerkki

  Syyttömästi vanhentunut

  27.1.2017 klo 22:35
  Kannatan todellakin eläkeläisten puolueen perustamista. Karvani nousivat pystyyn, kun kuuntelin eläketurvakeskuksen edustajan pokkana kertovan eläkeläisten loistavasta toimeentulosta. Olen 50 vuotisen työuran tehnyt, mutta vain 40 vuoden eläkekertymää nauttiva pieneläkeläinen. Jos eläketurvakeskuksessa ollaan sitä mieltä, että 1000,00 euroa kuukaudessa saava elää loikoisia päiviä, niin ihmettelen, miksi eläketurvakeskuksessa työskentelevät saavat palkkaa vähintään 5000,00 euroa kuukaudessa? Mihin he tarvitsevat niin ylisuurta toimeentuloa, kun lokoisesti eletään kerran tuhannellakin eurolla?

  Olen ensimmäinen kannattaja eläkeläisten puolueelle, että saadaan vastavoimaa ylimieliselle ahneudelle. Nämä ylimieliset eivät edes häpeä, vaikka meidän sukupolvi on luonut työllään heille mahdollisuuden kouluttautua, saada terveyspalveluita ja sosiaalietuuksia. Me olemme ne heille tarjonneet, mutta palkaksi saamme alas painamista ja kunniattomuutta. Meillä ei saisi olla toimeentuloa, terveyspalveluthan meiltä on jo vietykin korkeiden kustannusten muodossa pois. Seuraavaksi meille osoitetaan asunnoksi varmaan telttamajoitusta.

  Toteuttamaan meidän omaa puoluetta oitis. Vetoankin Kimmo Kiljusen aloitteellisuuteen tässä asiassa, sillä hänellä on kyky ja tieto.

 • nimimerkki

  jaakko suomalainen

  1.2.2017 klo 15:11
  ehottomasti pitäs perustaa eläkeläis puolue.kukas muu meidän etua ajaa.muut puolueet vain lupaa kuunkin taivaalta ennen vaaleja mutta annas olla,kun palli vapauttuu vanhukset unohdetaan.ei meillä ole edun valvojia kuin työssäkäviöillä ammattiliitot ei voida lakkoila ettujen puollesta.ja kimmo klljunen puhenjohtajaks


  i

 • nimimerkki

  Seppo Niklander

  1.2.2017 klo 18:52
  Eikö nyt pitäisi perustaa eläkeläisille oma puolue! Oli sama mitä puoluetta nyt kannattaa ja äänestää niin ei mitään parannusta ole saatu aikaan, uskon ett joukostamme löytyy aktiivinen henkilö edustamaan meitä niin vaikk useampi sitä parempi! eli yhdessä pystymme vaikuttamaan eikä äänemme mene hukkaan!

 • nimimerkki

  Kari Kataja

  13.2.2017 klo 12:29
  Olen 67 v eläkeläinen Vehmaalta. Ilmoittauduin muutama viikko sitten jäseneksi suomen senioriliikkeeseen.

  Olen kauan pohtunut sitä, että minkälainen voima eläkeläisillä olisi vaikuttaa omiin asioihinsa eduskunnassa jos syntyisi ns. eläkeläisten puolue. Meitähän eläkeläisiä on jo yli miljoona tällä hetkellä ja taitaa se lukumäärä kasvaa koko ajan. Nyt ei kuitenkaan mitään sellaista varteen otettavaa puoluetta ole syntynyt tai olemassa. Luulen ja jopa uskonkin niin, että todella ainoa merkittävä tapa jolla eläkeläisten etuuksia ajettaisiin ja millä eläkeläisten asemaa kohennettaisiin olisi vahva eläkeläisten puolue.
  Onkohan jotain mitä en ymmärrä asiassa kun sellaista puoluetta ei kukaan ole lähtenyt perustamaan ja aloittamaan. Onko jotain mikä selkeästi käytännössä estää sellaisen syntymisen.

  Nyt kysynkin, että onko Suomen senioriliikkeellä minkäänlaista ajatusta ko. asiasta. Onko mitään ajatusta sellaisen puolueen perustamisesta. Oletetaan että sellainen syntyisi, niin kuvittelisin, että siihen liittyisi niin eläkeläisiä vasemmalta, oikealta ja keskeltäkin poliittista karttaa. No tämähän olisi hyvä. Olisi siis melkein kuin pieni eduskunta yhden puolueen sisällä. Puolue ajaisi eduskunnassa suomen asioita mutta keskittyisi erityisesti eläkeläisten hyvinvoinnin kohentamiseen.

 • nimimerkki

  Epätietoinen

  9.4.2017 klo 11:24
  Niin, tänään on kunnallisvaalipäivä, enkä tiedä ketä äänestän enkä edes puoluetta.
  Jos olis eläkeläisten edustaja ehdolla, niin varmasti äänestäisin, vaan kun ei ole edes puoluetta.
  Eli perustetaan nyt puolue, niin varmasti kannattajia riittää, eikä meitä enää rytkyteltäisi nykytahtiin, Kimmo puolueen johtoon.
  Normaalit ns. Puolueet sekä niiden edustajat ajavat vain "omaa etuaan", ja jopa kansanedustajat tunkevat kuntaedustuksiin nostaen kokouspalkkioistaan vaikkeivat olisi edes läsnä kuin nimenhuudoissa, voi tätä ahneutta.....
  Älkää nyt perhana aina niitä samoja ääniharavia äänestä....vähän uutta ajattelua peliin, kiitos!

 • nimimerkki

  Kalervo

  9.4.2017 klo 18:02
  Olen täysi samaa mieltä"Epätietoisen" kanssa. Olen käynyt läpi lähes kaikki puolueet eikä ja nyt se on loppu .Kun katsoo lähetekeskusteluja eduskunnassa niin eipä edustajia paljon kiinnosta.Yksi puhuu ja toinen kuuntelee.Viimeinen niitti oli eläkeläisten kohtelu eduskunnassa.

 • nimimerkki

  Kari Kataja

  17.4.2017 klo 17:19
  No jos monet ovat sitä mieltä, kuten itsekin, että perustetaan eläkeläisten puolue, niin mikä meitä sitten estää.
  Esitin tuossa edellisessä kirjoituksessani kysymyksen, että onko mitään ajatusta puolueen perustamisesta mutta kukaan Senioriliikkeen johdosta ei ole vielä ehtinyt kiireiltään vastaamaan. Lähetin myös Kimmo Kiljuselle helmikuun alkupuolella sähköpostiviestin samasta asiasta mutta ei ole kuulunut mitään vastausta häneltäkään. No on hänellä varmaan paljon tekemistäkin, joten ei hoppuilla.
  Kalervo kirjoittaa aivan osuvasti noista nykykansanedustajista, että yksi puhuu ja toinen kuuntelee ja miettii samalla muita asioita.
  Onhan eduskunnassa varmaan ihan asiaan paneutuvia kansanedustajia mutta kyllä minulla on käsitys että löytyy myös liian monta niitä jotka eivät tuon taivaallista välitä suomen asioista, saatika eläkeläisten. Heille on oman edun tavoittelu tärkeintä. Suojatyöpaikka josta saa eläkettä parin kauden jälkeen.
  Tässä olisikin syy saada eduskuntaan eläkeläisten asiaa ajavia eläkeläisiä. Eläkeläiset ovat nyt suurin vähemmistö Suomessa. Olisiko nyt jo korkea aika aloittaa heidän elämänlaatunsa parantaminen. Hyvää aurinkoista kevättä kaikille eläkeläisille.

 • nimimerkki

  Nestori

  17.4.2017 klo 19:06
  Suomen Senioripuolue perustettiin aikoinaan tätä varten, vaan ettepä silloin liittyneet siihen. Jos nyt olisitte jo varttuneet sen verran, että puolueajatus elää, niin senkun vaan perustamaan vanhalle rauniolle. Puolueen organisaatiokin saatta vielä olla hengissä, vaikka itse puolue jo kuopattiinkin. Lycka till.

 • nimimerkki

  Sinivuokko

  20.4.2017 klo 12:21
  Todella, olemme ilmaa – näkyviksi tulemme satunnaisesti sivulauseessa tai juhlapuheen sanahelinässä. Silloinkin, kun se on puhujan/kirjoittajan oma etu ja tuo hänelle lisäarvoa. Selkeillä raameilla ja roolilla, yhtenäisellä kirkkaalla linjalla ja ryhdikkäällä puolueohjelmalla olisimme vahva arvopuolue.
  Koska politiikka on pitkälti psykologiaa, olisi nimi, ohjelma ja viestintä suunniteltava huolella ”nerokkaasti” tästä näkökulmasta häivyttäen yleistyvän mielikuvan eläkeläisistä ja ikäihmisistä (50->) harmaana passiivisena massana, ja tuoden esiin eri tavoin elämänkokemuksellisesti viisaat, yksilölliset ihmiset, joilla on mielipiteitä ja näkemystä.
  Luonnollisesti puolueen tulisi olla poliittisesti sitoutumaton, nimeltään ei liiaksi rajaava (ei esim. Eläkeläiset ry tai Eläkkeensaajien puolue), vaan selkeästi ja ytimekkäästi tavoitteita ja arvomaailmaa kuvaava, myönteisiä mielikuvia eri ikäisissä ja eri ihmisryhmissä herättävä, lyhyt ja ytimekäs.

 • nimimerkki

  kalevi kankaala

  15.6.2017 klo 10:53

  Taitaa olla jälleen kerran niin että eläkeläiset on unohdettu, kaikki puolueet käyttävät hyväkseen huono osaista eli köyhää kansanosaa.(vähäosaisella kansalaisella tarkoitan alle 1000 euroa kuukaudessa eläkettä saavaa henkilöä tms. sairasta) Luulin että persut olisi sellainen puolue, vain eipä taida tulla mitään.
  Voiko olla puoluetta joka ajaisi eläkeläisen etua, olisiko eläkeläisten puolue sellainen luulen että sinne tulee kuitenkin sellainen johto jolla on omat henkilökohtaiset pyrkimykset. Vanhanaikaista kunnollista, rehellistä puoluejohtajaa etsitään, luulen että sitä ei ole. Keneenkään ei voi enää luottaa ei edes pappiin!
  Saa nähdä tapahtuuko mitään. • nimimerkki

  esko j

  8.8.2017 klo 08:15
  Luin nämä kirjoitukset jotka on pääosin nimimerkillä, siitä voi päätellä, että aristellaan. Haluttaisiin perustaa puolue uudelleen, mutta kukaan ei kerro lähtevänsä aktiivisesti töihin asian eteen ja työtä se vaatii. Toisaalta meitä on miljoona äänioikeutettua. Haasteet tulee siitä ettei ole rahaa, media ei anna tilaa, järjestelmä syrjii eduskunnan ulkopuolisia ja näin nämä miljoonaiset eläkeläiset jäävät nukkuviin tai entisiin puolueisiin.

 • nimimerkki

  Erkki Päivärinta

  12.11.2017 klo 10:45
  Hei
  Olisiko aika aloittaa asioiden esilletuominen.
  Jos eläkeläisiä on 1/4 osa väestöstä , emme tarvitse julkista sanaa saadaksemme viestiä eteenpäin.
  Eläkeikä lähestyy ja pilvet kertyvät taivaalle .

 • nimimerkki

  Nestori

  12.11.2017 klo 14:35
  Niipä niin, Erkki.
  Kun keksit miten saat eri puolueiden eläläkeläisjärjestöjen ihmiset yhden puolueen jäseniksi, niin siinäpä se ratkaisu.
  Näitä aktiivia eläkeläisiä on varmasti yli 500 000.
  Kerro jos keksit.
  Syysterveisin

 • nimimerkki

  Vmk

  30.12.2017 klo 12:13
  Vetäjäksi pitäisi saada joku politiikasta irtautunut tai entinen järjestöjyrä. Risto Kuisma saattaisi olla ihanteellinen, jolkei ole liikaa sidoksissa sdp:een. Ehdotelkaa mielestänne sopivia. Sitten vaan kysymään ehdokkailta halukkuutta. Raha tuskin muodostuu ongelmaksi, sillä jos jokainen eläkeläinen lahjoittaa 10 euroa, puolueella olisi 5 miljoonaa kasassa. Kyllä sillä pitäisi päästä jo aika pitkälle.

 • nimimerkki

  Kari Kataja

  4.1.2018 klo 14:12
  Totta mitä Vmk kirjoittaa. Kyllä uskon että suomesta löytyy päteviä henkilöitä vetämään puoluetta, useitakin. Esim. Paavo Väyrysellä on kova hinku tulla mukaan päivän politiikkaan. On sen verran monissa liemissä keitetty, että ei ihan heti menisi sanattomaksi. Ja pistäisi varmasti todella ihan mielellään hanttiin nykyhallituksen pojille. Ehkä sitten se eläkeindeksikin olisi enemmän kuin tämä huikea 0.55 %. Itselleni eläke on laskenut nyt kolme vuotta peräkkäin kun valtio on korottanut samalla veroprosenttia joka vuosi niin että huikeasta 0,55 % meni kaikki ja eikä ihan riittänytkään. Ja eläkkeeni ei ole iso, vaan todella pieni. No ehkä verottaja katsoi, että ei prkle tolle Katajalle mitään noin kauheita korotuksia anneta.
  Eletään kahden porukan yhteiskunnassa. Niillä joilla on ja niillä joilla ei ole. Ja niille joilla ei ole, ne maksavat suhteellisesti eniten.
  Hyvää Uutta vuotta, älkää heti tuhlatko sitä 0,55 % korotusta.

 • nimimerkki

  Yrjö Schafeitel

  12.2.2018 klo 13:34
  Eläkeläisten Puolue ei kanna. Sitä on yritetty jo kaksi kertaa surkkein tuloksin. Toinen tapa voisi onnistua. Joka vaalipiiristä muutama eläkeläisehdokas eri puolueista eduskuntavaaleihin. ÄÄnten keskitys näille. Kun saadaan n. 20 eläkeläistä eduskuntaan, pystytään taitettu indeksi korjaamaan. Nämä eri puolueiden eläkeläiset yhtyvät tässä asiassa. Sillä kaatuu hallitukset, jos indeksiä ei korjata. Korjaus onnistuu vain tämänkaltaisella joukkovoimalla. Tämä edellyttää, että jokaisessa vaalipiirissä on eläkeläis organissaattoreita yksi tai useampi, jotka keskittysti hoitavat, ETTÄ SUUNNITELMA ONNISTUU. PIRKANMAALLA MEILLÄ ON USEAMPIAKIN TAHOJA VETOVASTUUSEEN. ALLEKIRJOITTANUT ON TARVITTAESSA YKSI. Lopetetaan tämä eläkeläisten kyykyttäminen voimakeinoin, kun muu ei auta. Siis kaikki eläkeläiset KAPINAAN.

 • nimimerkki

  Toini Nukari

  28.2.2018 klo 08:54
  Hei, keskustelijat!
  Ajattelen, että eläkeläisten puolueen sijasta näkymä tulisi olla kaikkien ikäihmisten yhteinen rintama. Tämänhetkinen hoitoa tarvitsevien ikääntyneiden - tai miksi kukakin haluaa itseään kutsuttavan - tilanne on melko surkea, ellei sitten ole runsaasti rahaa, jolla ostaa tarvitsemansa palvelut. Uudessa sotessa saatamme taas jäädä jalkoihin, elleivät ne jotka jaksavat ajaa asioita, puutu tilanteeseen. Aiemmissa keskusteluissa on kaivattu vanhaa puoluejyrää - se mielestäni sulkee taas osan jäsenistä heti ulkopuolelle. Puoluejyrät ovat jo valmiiksi leimautuneet aiemmin ajamiensa asioiden taakse. Tuoreita voimia kehiin ja rajat ylittävää yhteistyötä, kyllä meillä määrää riittää.

 • nimimerkki

  eeva t

  28.2.2018 klo 21:44
  SENIORI PUOLUE: nyt heti eikä viidestoista päivä, perustetaan seniori puolue.Mutta puolueen pitää pysyä seniorien käsissä.Sitä ei anneta kenenkään jo aikaisemmin ikähihmisiä jymäyttäneen politikon hallintaan, koska puolueen on rehellisesti pystyttävä pitämään ikäihmisten-, myös hikonpiosaisten puolia pitävä polittinen puolue,jossa ei vain yksi seniori päätä vaan kaikki ikäihmiset yhdessä ja yhteisymmäryksessä./Estetään jos ! Eläke rahoihin mitä ilmeisesti eduskunnan politikot ovat aikoneet iskeä näppinsä, joten nyt jos koskaan tarvitaan ikäihmisten yhteiseen hiileen puhalamista.Siis yhteiseen rintamaan. As. kiinostuneet, kertokaa, missä ja milloin? / Tapamisiin ?!

 • nimimerkki

  Vellu

  9.3.2018 klo 13:04
  Hirveää tämä eläkeläisen veroriisto! Noin 170 €/v indeksikorotus johtaa n. 350 €:n menetykseen! Eli kuukaudessa tulee vähemmän käteen kuin ennen korotusta. Suorastaan stalinistista riistoa!

 • nimimerkki

  persauki

  11.3.2018 klo 09:11
  Onko kukaan Kiljuselle laittanut viestiä, mitä se meinaa. Ryhtyykö vetämään.
  Kansalaisaloite myös tehtävä, jos joku osaa, on saatava reilu indeksi korotus, minimissään 100€ niille joille indeksi pienen tulon takia ei nouse riittävästi.

  Ite sain takkiin n, 150€ vuosi tasolla, kun kunta nosti veroaan ja indeksi oli aivan naurettava.

 • nimimerkki

  Eeva

  14.3.2018 klo 10:36
  Niin miten Seniori puoluetta voi perustaa kun kaikki on ja vain nimimerkin takana ?

 • nimimerkki

  Paavo Vähätiitto. 75 vitonen yrittäjä.

  29.5.2018 klo 19:43
  Hei pannaan nyt jäitä hattuun eikä tehdä puoluehimmeleitä lisää senioriliike on tässä muodossa se on turva joka voi vaikuttaa asioihin sitä ei sido puolue sitoutumiset joten se voi toimia ilman ennakko asenteita.

  Puolue ei ole tätä aikaa.Senioriliike on sitä ei voi puolueet määräillä eikä käskeä.

  Luotetaan puheenjohtajaan kokenut ja osaava.

 • nimimerkki

  k.t

  8.7.2018 klo 21:14
  Tosiasiahan on se, että asioita voi ajaa vain parlamentaarisella voimalla. Joten aika
  on ehkä kypsä eläkeläisten puolueelle. näyttää siltä, että nykyiset kansanedustajat
  eivät osaa laskea eivätkä ymmärrä taloudellisia lainalaisuuksia.
  YT. K.T

 • nimimerkki

  Late

  6.11.2018 klo 23:39
  Kimmolla oli tänään erittäin mielenkiintoinen blogikirjoitus Iltalehdessä Suomen eläkejärjestelmästä. Kuinka tuollanen toiminta sallitaan? Kyllä kerätyt varat tulisi palauttaa niille sodan jälkeen syntyneille puurtajille, jotka ovat sen kassan kartuttaneetkin. Nyt näytetään valmistella taas kerran suurta puhallusta,,,ts ruikutetaan,että rahaa ei ole vaikka laskelmat näyttää ihan toista...ja sitten jonain päivänä jaetaan potti jotenkin ”yleishyödylliseksi”.
  Kuinkahan mahtaa olla sotiemme veteraanijärjestöjen kassatilanne. tänään? Pari vuotta sitten asiasta oli kovastikin keskustelua. Silloisista keskusteluista ilmeni,että em järjestöillä on vuosien varrella kertynyt lahjoitusten myötä kiinteää omaisuutta niin paljon,että kun viimeinen veteraanin silmä sammuu on hyeenat paikalla.

 • nimimerkki

  Eläkeläisekonomisti

  2.12.2018 klo 15:56
  Senioripuolue on tarpeen perustaa. Monet ovat alkaneet vaatia eläkeindeksin heikentämistä nykyisestäkin. Perusteena on ollut Tilastokeskuksen uusin väestö’ennuste’, joka todellisuudessa on vain systemaattisesti väestön kasvua aliarvioiva tekninen laskelma. Eläkeläisten on suurella joukolla alettava puolustaa etujaan. Nykyiset puolueet eivät sitä tee.

 • nimimerkki

  Kalervo

  4.12.2018 klo 21:07
  Siellä on uusi Kansalaisaloite tehty mutta into allekirjoittaa aloite on edennyt hitaasti. Tällä vauhdilla ei valitettavasti tulla saavuttamaan määräaikaan mennessä(22.4.2019)50000 allekirjoittaneen rajaa.

 • nimimerkki

  Severi Paimiosta

  7.1.2019 klo 13:31
  Eiköhän näitä eläkeläisten asioita voitais hoitaa nykyisten järjestöjen hyvällä yhteistyöllä ja nimi tulisi ollla jokin muu, kun seniori merkkinen. Viittaa liikaa porvalliseen suurituloisten eläkejärjestöihin. Muistaakseni eläkeläisjärjestöillä on nykyisin yhteinen kattojärjestö EETU, joka osaltaan hoitaa asioita. Nyt kun eläkeläisjärjestöjä on lähes 10 tai jopa enemminkin, vanha viisaus myös tällä saralla pitäneen paikkansa, "mitä useampi kokki, sen sakeampi soppa"

 • nimimerkki

  Oskari

  8.1.2019 klo 14:07
  EETU ei hoida mitään. EETU on elälöityneiden puoluepamppujen keskustelukerho, jonka tulokset ja saavutukset ovat todella vaatimattomat. EETU ajaa vain puoluelle merkittäviä asioita silloin kun ajaa. Eläkeläiset ja heidän hyvinvointinsa EETU on unohtanut kokonaan.

 • nimimerkki

  Kalervo

  11.1.2019 klo 07:48
  Kyllä hallituspohja pitää saada muuttumaan.Kokoomusta en halua sinne enään ikinä. Mutta jos näin pientä työeläkettä saavan näkökulmasta katsotaan niin huonommaksi ei voi meidän asiat enään mennä oli siellä mikä muu puolue tahansa kuin kokoomus.
  Kyllä kyyti on taas kylmää jos Kokoomus pullistelee pääministeripuolueena. Mielenkiintoista että kokoomus saa tehdä minkälaisia älyttömyyksiä tahansa niin kannatus pysyy ylhäällä.
  Luulempa että gallupeissa ei ole meidän pientä eläkettä saavien ääniä joten vaaleissa näiden puolueiden kannatus nousee jotka ajavat meidän asiaa.

  Toivossa on hyvä elää että meidän vuoromme olisi saada jotain seuraavien neljän vuoden aikana

 • nimimerkki

  Rige

  4.4.2019 klo 13:41
  Kyllä seuraaviin vaaleihin on ehdottomasti saatava perustettua Senioripuolue, joka ajaa meidän eläkeläisten asioita. Nyt siihen on historiallisesti paras tilaisuus, kun eläkeläisten lukumäärä on suurimmillaan ja olemme havahtuneet siihen, että etujamme on poljettu ja meitä on kaltoin kohdeltu !

 • nimimerkki

  Anja Koivistoinen

  7.4.2019 klo 05:03
  Rige!

  Ensin pitäisi kartoittaa löytyykö joka vaalipiiristä puolueelle vetäjiä? Mistä rahoitus toimintaan? Minulla on vielä Suomen Senioripuolueen ohjelma, joka putosi puoluerekisteristä vuonna 2011 ja jatkoi toimintaa yhdistyksenä vuoteen 2014 saakka.

  anja.koivistoinen04@gmail.com

 • nimimerkki

  Pohjoisen ukko

  8.4.2019 klo 12:24
  Kyllä hallituspuoleeseen ei pidä SDP:tä päästä, muistissa on niin kauvan kuin elän että miten ollessa haalituksessa 1995 keksittiin leikkuri ns." Taitettu indeksi" mikä koskettaa eniten pienten eläkeläisiä. Sen lisäksi poistettiin Kansaneläke niiltä joiten työeläke oli hiukan yli tuhat euroa. Tarvitaan Senioripuolue, joka ajaa eläkeläisten etuja.
  On eläkeläisiä jotka äänestävät puoluetta joka on vastaan, eli puoluetta joka ajoi työssä ollessaan heidän etuja ja perivät AY. jäsenmaksun. Nyt ovat muuttuneet eläkevastaiseksi.

 • nimimerkki

  Esko Järvenpää

  23.5.2019 klo 13:15
  Nyt se Rinne keksi työeläkeyhtiöiden tuottojen tuhoisan verotuksen ja Kiljunen kannattaa, voi pyhä Sylvi kun meitä on taas höynäytetty.

 • nimimerkki

  Kalervo

  23.5.2019 klo 14:44
  Kyllähän näitä arvailuja sinkoilee vaikka hallitusohjelmaa ei ole edes kirjoitettu.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Eläkeläisten Puolue