« aihelistaan

Eläkeläisten hajanaisuus edunvalvonnassa


 • nimimerkki

  Ihmettelijä kymmenien vuosien ajalta

  27.1.2017 klo 22:53
  Eikö me todella ymmärretä miten meitä viedään kuin pässiä narussa.Nyt jos koska on pantava hynttyyt yhteen ja ruvettava ajamaan meitä koskevia asioita.Pannaan puolue pystyyn ja näytetään se vaikutusvalta mikä meillä on ja lopetetaan turha urputtaminen.Meillä on valtaa miksi me emme käytä sitä.

 • nimimerkki

  Heikki Ranki

  31.1.2017 klo 20:13
  Ajatus on toki houkuttava. Yrityksiähän eläkeläispuolueen perustamiseksi on ollut ja mensestys on ollut huono. Yksi syy siihen varmaan on se, että me eläkeläiset emme on homogeeninen joukko, vaan hyvinkin sekalainen seurakunta. Minun on aika vaikea ajatella, että pienten kansan-ja takuueläkkeiden varassa elävät eläkeläiset sopisivat samaan ryhmään keski- tai suurituloisten eläkeläisten kanssa. Politiikkahan ei ole pelkästään taloutta, vaan siihen liittyy monia muita asioita kuten puolustuspolitiikka, sosiaalipolitiikka jne. Vaikka meitä eläkeläisiä onkin jo noin 1,4 miljoonaa, niin samoin ajattelevia ja samoja arvoja jakavia ryhmiä on paljon ja siihenhän se ns. joukkovoima sitten hajoaisikin. Yksi haaste varmaan olisi hyvän ja edustavan puheenjohtajan löytäminen. Tahtoo olla niin, että valtaosa eläkeläisistä haluaa nauttia eläkeläisen vapaudestaan ja ei ole valmis uhraamaan jäljellä olevaa energiaansa ja elämäänsä politíikan "likaiseen" peliin.
  Jos kaikesta huolimatta tähän yritykseen lähdettäisiin, niin ensimmäiseksi pitäisi löytää halukas, kyvykäs ja tunnettu henkilö, joka alkaisi koota joukkoja. Mistä tämä henkilö löytyy, kun tuntuu, että Senioriliikkeen hallitukseenkin on täysi työ löytää vapaaehtoisia jäseniä?

 • nimimerkki

  Paluumuuttaja

  12.2.2017 klo 11:48
  Kuuntelin MOT-ohjelmaa eläkeläisten köyhtymisestä. Olen omassa tilanteessa täsmälleen samaa mieltä. Paluumuuttajana minulla piti olla ns. hyvä eläke rakkaasta naapurimaasta Ruotsista. Palkkatuloni oli nykyrahan ostovoimalla mitattuna yli 4500€ tasoa 70-luvulla. Oli ns. Atp-pisteet ja ATP-rahastot (fonder) jotka siellä ilmeisesti porvarihallitus takavarikoi valtiolle. Rahan arvon laskun on rankaissut täysimääräisenä.
  Eläke 18 vuoden ajalta on alle 400€. siis alle 10 % ko. palkkatasosta. Ruotsissa osa eläkkeistä on siirretty muihin tukiin, mm. asumistukiin. Ovela veto kun siirtolaiset ovat maan tuottavan teollisuuden selkäranka.
  Eläketurvakeskus levittelee käsiään.

  Suomessa ei yrittäjän eläkemaksuista 24% saa ulos 10% enempää, ellet elä yli 120 vuotiaaksi. Puhutaan eläkepuolueesta? Eikö olisi tehokkaampaa puhua äänestämättömien puolueesta. Meitä on eniten, 40% seuraaksi suurimman puolueen osuus kaikista äänestäjistä jää siten n. 12%. Miten valtaeliitti voi tältä ummistaa silmänsä? Tästä on demokratia kaukana.
  Ilmeisesti eläkeyhtiöiden taseet ovat moninkertaistuneet viimeisen 40 vuoden aikana. Ei kai mikään estä näitä yhtiöitä jakamasta varoja esim. omistajilleen.

  Voiko Yhdistyksenne tehdö tälle jotain, jos vaikka tulisin jäseneksi?
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Eläkeläisten hajanaisuus edunvalvonnassa