« aihelistaan

Asiantuntemuksen rajat hukassa


 • nimimerkki

  Hanna Vesala

  15.8.2017 klo 10:31
  Asiantuntijavalta perustuu erityiseen tietoon ja osaamiseen, jota henkilöllä on omalla erityisalallaan. Asiantuntija tottuu saavuttamaansa valtaan ja sosiaalinen ympäristö vahvistaa sitä kysymällä hänen mielipidettään joka lähtöön. Saattaahan se tuottaa mielihyvääkin, mutta kun kukaan ei voi olla kaikkien elämänalojen asiantuntija, se on harhaa.

  Tilanne on nolo, jos asiantuntija itse kadottaa asiantuntemuksensa rajat eli pyrkii vaikuttamaan omalla erityisellä arvovallallaan myös sellaisella alueella, jolla hän todellisuudessa ei ole erityisessä asiantuntija-asemassa. Näin on ilmeisesti käynyt Bengt Holmströmille suomalaista eläkejärjestelmää koskevan asian osalta. Fiksuna ihmisenä hänen olisi kuitenkin helppo perehtyä taustoihin ja tarkentaa kantansa. Tietoa on saatavilla.

 • nimimerkki

  Heikki Ranki

  17.8.2017 klo 14:44
  Asiantuntijoilla on nykyisen usein enemmän valtaa kuin johtajilla tai muilla päättäjillä. Siitä on hyvänä esimerkkinä viime vuosina syntyneet ajatushautomaot, jotka lobbaavat poliittisia päätöksentekijöitä ja muitakin sidosryhmiä.

  Holmströmin ulostulo on aika käsittämätön. Taas tulee mieleen salaliittoteoria "eläkemafian" kätyrinä toimimisesta.

  Miksi tätä sukupolvien välistä eripuraa halutaan näin vahvasti rakentaa? Eiköhän olisi aika puhaltaa yhteen hiileen ja saada henkinen ilmapiiri Suomessa paremmalle tasolle. Yhdessä tekemällä ja välittämällä Suomi nousuun!

 • nimimerkki

  Kalervo

  21.9.2017 klo 20:14
  Kyllä eduskunnan kyselytunnilla tuli taas selväksi kuinka paljon pientä työeläkettä saavasta välitetään. Petteri Orpolla pyörii sama nauha kokoajan koskaan ei ole eläkeläisten vuoro.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Asiantuntemuksen rajat hukassa