« aihelistaan

Eläkevarallisuus.


 • nimimerkki

  Esko Järvenpää

  1.3.2018 klo 12:34
  Eläkevaroja salaa takaisin suurille yrityksille.

  Työeläkeyhtiöt ovat maksaneet suurille asiakasyrityksille esimerkiksi Nokialle, Keskolle, Alkolle ja VR: e, eläkkeisiin tarkoitettua rahaa asiakasyritystensä työhyvinvointiin. Toiminta on ollut osin salattua mutta nyt on Korkein hallinto-oikeus määrännyt Finanssivalvonnan julkistamaan tämän hämärän toiminnan (HS 25.2.18).

  Kyse on kymmenistä miljoonista joista olisi riittänyt ohut siivu leikatun indeksin päivitykseen, jos Senioriliikkeen lakiesitys eduskunnassa viime keväänä olisi hyväksytty. Kolmikanta, erityisesti AY- liike ja maan hallitus joka eläketoimintaa ohjaa, on nyt haasteiden edessä ja sen on syytä selvittää mitä muuta epärationaalista tuottavuuspotentiaalia eläkeyhtiöiden käytännöissä piilee.

  Eläkeyhtiöt ovat kestämättömästi perustelleet toimintaansa keskinäisellä kilpailulla, se ei kuitenkaan täytä edes epäreilun kilpailun tunnuksia, kun palautuksia on tehty valikoiden, kaiken lisäksi siitä on etiikka kaukana.

  Todellinen kilpailu yhtiöiden välillä mitataan tuottavuudella, sijoitustoiminnan osaamisella ja koko toiminnan rationaalisuudella ja se näkyy tuloksessa. AY- liikkeellä on nyt tilaisuus osoittaa jäsenistölleen edunvalvonnan elinkaarimallin toimivuutta ja puuttua pitkäaikaiseen huonoon hallintoon eläkeyhtiöissä.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Eläkevarallisuus.