« aihelistaan

Eläkerahastot/Korona


 • nimimerkki

  Sivonen Matti

  18.8.2020 klo 12:41
  Eläkeyhtiöillä on rahaa yli 200 miljardia. Eläkkeisiin sitä rahaa ei ole riittänyt sen sijaan näiden yhtiöiden johto on sijoittanut kymmeniä miljardeja veroparatiisien tileille. Niissä piireissä riittää pelureita jotka kyllä osaavat panna nämä miljardit "parempiin taskuihin". Ketä nuo sijoitukset sitten hyödyttävät? Eivät ainakaan meitä eläkeläisiä. Miten mahtaa Koronapandemia vaikuttaa veroparatiisi sijoituksiin? Pelkään, että huonosti. Miksi näitä rahoja sijoitetaan ulkomaisille veroparatiisitileille kun tiedetään, että siellä operoi tyyppejä joiden toimet eivät kestä päivänvaloa. Maksetaanko meidän eläkejohtajille bonuksia kohtuuttomien palkkojen lisäksi? Miksi asiaa ei selvitetä? Eduskuntaa ei näytä kiinnostavan meidän eläkeläisten elintaso vähääkään. Ainoastaan Kimmo Kiljunen on aidosti meidän puolellamme. Eikö kansanedustajien aivokapasiteetti riitä laskemaan, että kun eläkkeitä korotettaisiin reilusti niin meidän 1,5 miljoonan eläkeläisen tulotaso nousisi ja me käyttäisimme rahaa kotimaassa joka toisi varmasti myös lisää työpaikkoja. Veroparatiisi sijoitukset eivät meidän valtiontaloutta paranna tippaakaan. Me eläkeläiset rämmimme köyhyysloukussa joka syvenee koko ajan. Leipäjonoissa jo lähes puolet on eläkeläisiä. Eläkeyhtiöiden johtajia ei kiinnosta muu kuin omat edut vai mitä on sanottava entisestä vasemmistopuolueen naisedustajasta joka on erään yhtiön johdossa ja näyttää vetävän kaikkein härskeintä linjaa, varsinainen köyhien puolustaja siis. Nyt Korona uhkaa vakavasti sijoituksia ja me köyhät eläkeläiset jäämme nuolemaan näppejämme vaikka eläkeyhtiöiden valtaisat rahastot ovat suurelta osin meidän nykyisten eläkeläisten vuosikymmenien työllämme hankkimia. Nykymeno johtaa siihen, että saamme siirtyä tuonpuoleiseen köyhälistörääsyläisinä vaikka kuvittelimme elävämme hyvinvointiyhteiskunnassa ja ansaitsevamme arvokkaan vanhuuden.

 • nimimerkki

  Takuueläke

  22.8.2020 klo 16:00
  Takuueläke 834,52 Siis takkeläkeläinen saa reilusti 100 e enemmä /KK se joka on pienellä työeläkkeellä voi saada 740 e/kk pienikansaeläke ja pienityöeläke ??? miten tämä on mahdollista. Eikö kaikkien eläkeläisten tulisi saada tämä takuueläkkeen suuruinen summa, nyt senioriliikeen pitäisi tämä asija ottaa esiin ja tähä asijaan pitää saada korjaus.

 • nimimerkki

  En enään äänestä

  8.9.2020 klo 14:33
  Sain 8 euroa takuueläkettä, näinollen eläkkeeni on nyt 750e kuukaudessa, töitä olen tehnyt 20 vuotta, lisäksi nuorena 8 vuotta, joista en saa edes eläkettä. Nyt saisin paljon enemmän, jos en olisi kortta ristiin laittanut. Näin meillä tasa-arvoisessa Suomessa.

 • nimimerkki

  Köyhät Eläkeläiset kyykyssä

  11.10.2020 klo 21:00
  Miten Suomella on vara ostaa verorahoilla hornetteja ja suomalaisten verorahoja eulle miljarditolkulla työntää. Oman maan asijat pitäisi olla aina etusijalla, nyt näyttää eu olevan tärkeämpi kun oman maan asijat ja suomalaisten köyhien eläkeläisten asijat ei tunnu politikkoja kiinostan kun vaalien alla.

 • nimimerkki

  Kyllästynyt

  13.1.2021 klo 03:06
  eläkekeskusteluun... Ihmeellistä ajatella, että ne työeläkeyhtiöiden rahastoimat, sijoittamat rahat mukamas virtaisivat pomojen taskuihin. Nehän ovat fiksusti sijoitettuja pois verotuksen piiristä, kun ne vain olisivat Caymansaarilla tai jossakin muussa veroparatiisissa, koska silloin rahasto kasvaa kulujen rasittamatta suuremmaksi. Rahaston on tarkoituskin olla aivan järjettömän kokoinen, koska siitä rahastosta on tarkoitus maksaa eläkkeitä lukuisille sukupolville hamaan tulevaisuuteen. Ei sitä tilipussia voi kerralla tyhjentää. Kaikille sukupolville tulee jäädä. Sitä paitsi tällä hetkellä eläkepottiin menee rahaa niiltä, joiden kohdalla puhutaan pullonkaulasta; siitä etteivät tulevat eläkkeelle siirtyvät saa eläkettään tarpeeksi, kun sitä ei riittäisi.

 • nimimerkki

  Kalervo

  13.1.2021 klo 18:36
  Milloinkohan kyllästyneen mielestä rahastoja voidaan käyttää.tulevaisuuden sukupolvia on tullut kymmenien vuosien ajan ja rahastot paisuvat miljardien vuosivauhtia.Tämä levy mitä pyörität on niin kulunut että se junnaa paikallaan.

 • nimimerkki

  Eevamaria

  29.1.2021 klo 22:23
  nim. Kalervo 13.1.21 Näitä rahastoja ei saada koskaan jos me eläkeläiset yhä vaikenemme! Onko niin että nyt ei vieläkään täysin käsitetä mistä on kysymys ! SAK, STTK, EK ovat ottaneet eduskunnan päätösvallalla oikeuden päättää työeläkkeiden lakialoitteet, mm. indeksikorotuksista ja lakioikeuksista SAK koska Työnantajienliitto väittää että yksinomaan työnantaja on maksanut työeläkemaksut Työeläkekassoille. Haluankin nyt että otatte kantaa mitä teille palkansaajille luvattiin kun olitte vastaan ottaneet työsopimuksen.? Minä ymmärsin niin että minun palkastani maksetaan työeläke kassa maksu suoraan palkasta, ettei minun itseni sitä erikseen tarvinnut huolehtia. Kun jäin eläkkeelle koin tulleeni jymäytetyksi! Eu: toi mukanaan omat ongelmat esm eläkeisiin leikkaukset meidän ikäpolville koitti huonommat ajat, kuin niille jotka olivat saaneet eläke päätöksen enne eu;hun liittymistä. Olenko väärässä ? ottakaa kanaa!

 • nimimerkki

  Jumunen

  31.1.2021 klo 11:00
  Taitettu indeksi on pitänyt huolen, että ennen EU:hun liittymistä eläköityneiden eläkkeet on nakerrettu pieniksi, niistä ei kannata olla kateellinen.
  Minuakin työnantaja onnistui petkuttamaan. Töihin tullessa kehuttiin, kuinka hyvään taloon oli tultu, talossa oli oikein oma eläkekassakin, joka täydensi valtakunnallista eläkejärjestelmää. Vähän ennen eläkkeelle pääsyäni sitten työnantaja lopetti kyseisen kassan ja otti käyttöönsä siellä olleet sadat miljoonat, koska kerran oli ne maksanutkin. Koska näitä lisäeläkkeen saajia oli eläkkeellä jo tuhansia, niin ei heidän saamaansa eläkkeen lisää voinut lopettaa. Näiden eläkkeiden maksamisvastuun yhtiö sitten myi jollekin vakuutusyhtiölle. Kun itse sitten jäin eläkkeelle, sain 'säälistä' lisäeläkkeen 72 € kuukaudessa. Onhan se rahaa tuokin, mutta ärsyttää, koska jos olisin saanut töihin tullessani luvatun lisäeläkkeen, niin se olisi ollut kymmenkertainen.

 • nimimerkki

  Järkyttävää sortamista

  6.2.2021 klo 16:01
  Ei ole oikein että nelikymppiset töitä koskaan tekemättömät saavat takuueläkkeen suuruisen eläkkeen ja töitä tehneet pienellä työeläkkeellä olevat jäävät sen alle. Nyt olisi korkein aika eläkejärjestöjen puuttua asiaan. Eihän missään muissa maissa tällainen peli vetele.

 • nimimerkki

  Eevamaria

  12.2.2021 klo 19:01
  Kanasaneläke eli Takuueläkkeen saajat, on aivan eriasia kuin Työeläkkeen saajat. Kansaneläkelaitos maksaa Kansaneläkkeet, siis takuueläkkeet ja myös niille työeläkkeen saajille joille työeläke jää kansaneläkettä pienemäksi, maksaa Kansanelälaitos kansaneläkettä lisäksi. Takuueläkkeen saajat eivät koskaan ole tehneet palkallista työtä suomessa. Meidän työeläkettä saavien työeläkkeisiin on puututtu politikan keinoin työnantajien puolelta. Työnantajien puolelta on väitetty, että työeläkemaksut on maksettu työnantaja eläkekassamaksuina Ja näin ollen palkansaajilla ei ole oikeutta työeläkekassamaksujen indeksi vaatimuksiin. ??? Kysynkin Entä ylipäätään oikeutta työeläkkeisiin ??? Siksi meidän työeläkettä nauttivien olisi syytä kysyvä TYÖELÄKE MIKSI ? Kenelle kuuluu työeläkekassavarat ? Miksi eläkettä saajien edunvalvojalla ei ole oikeutta valvoa, eikä neuvotella eläkeläisten puolesta ?
  Eduskunnan päätöksellä eläkkeen saajien puolesta neuvottelevat SAK, STTK ja EK miksi, olisiko syytä kysyä miksi ?? Aina kun eläkeläisten puoluetta on herätelty henkiin, niin aina siellä on ilmestynyt niitä jotka ovat saaneet tyssättyä aikeet. Niin löytyykö vieläkään yhteistä ymmärrystä yli politistenpuoluerajojen yhteiseksi eläkeläisten puolueeksi??

 • nimimerkki

  miksei

  11.4.2021 klo 13:12
  mikään eläkejärjestö puutu näihin epäkohtiin, saahan ne maahanmuuttajatkin 3 vuoden oleskelun jälkeen enemmän, kuin töitä tehneet Suomen kansalaiset. Kelan sivuilta löytyy määrä.

 • nimimerkki

  Francisco

  27.6.2021 klo 16:11
  Kuinka parantin hepatiitti B: n, joka vaikutti maksaani ja Prostaatin laajentumiseen Dr.Nelson Salimin kasviperäisellä nestemäisellä lääkkeellä.
  Minua suositeltiin hänelle tämän uutisohjelman kautta, jossa sarja suosittelut jakoi hänen hyvää työtä, hänen tietojaan jaettiin. Tri Nelsonilla on kasviperäisiä haaroja useimmissa maissa. Ostin hänen kasviperäisen tuotteensa, jonka sain osoitteestani dhl: n kautta, ja hänen ohjeidensa mukaan minut parannettiin 21 päivän kuluessa ilman sivuvaikutuksia. Suosittelen tohtori Nelsonia kaikille, jotka kärsivät keuhkosyövästä, sydänsairauksista, hepatiitista, peniksen laajentumisesta, niveltulehduksesta, herpesviruksesta, erektio-ongelmista, eturauhassyövästä, hedelmättömyydestä, alhaisesta siittiöiden määrästä ja keuhkosyövästä Sähköposti; drnelsonsalim10@gmail.com
  tai whatsapp +212703835488
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Eläkerahastot/Korona