« aihelistaan

Eläkerahastot/Korona


 • nimimerkki

  Sivonen Matti

  18.8.2020 klo 12:41
  Eläkeyhtiöillä on rahaa yli 200 miljardia. Eläkkeisiin sitä rahaa ei ole riittänyt sen sijaan näiden yhtiöiden johto on sijoittanut kymmeniä miljardeja veroparatiisien tileille. Niissä piireissä riittää pelureita jotka kyllä osaavat panna nämä miljardit "parempiin taskuihin". Ketä nuo sijoitukset sitten hyödyttävät? Eivät ainakaan meitä eläkeläisiä. Miten mahtaa Koronapandemia vaikuttaa veroparatiisi sijoituksiin? Pelkään, että huonosti. Miksi näitä rahoja sijoitetaan ulkomaisille veroparatiisitileille kun tiedetään, että siellä operoi tyyppejä joiden toimet eivät kestä päivänvaloa. Maksetaanko meidän eläkejohtajille bonuksia kohtuuttomien palkkojen lisäksi? Miksi asiaa ei selvitetä? Eduskuntaa ei näytä kiinnostavan meidän eläkeläisten elintaso vähääkään. Ainoastaan Kimmo Kiljunen on aidosti meidän puolellamme. Eikö kansanedustajien aivokapasiteetti riitä laskemaan, että kun eläkkeitä korotettaisiin reilusti niin meidän 1,5 miljoonan eläkeläisen tulotaso nousisi ja me käyttäisimme rahaa kotimaassa joka toisi varmasti myös lisää työpaikkoja. Veroparatiisi sijoitukset eivät meidän valtiontaloutta paranna tippaakaan. Me eläkeläiset rämmimme köyhyysloukussa joka syvenee koko ajan. Leipäjonoissa jo lähes puolet on eläkeläisiä. Eläkeyhtiöiden johtajia ei kiinnosta muu kuin omat edut vai mitä on sanottava entisestä vasemmistopuolueen naisedustajasta joka on erään yhtiön johdossa ja näyttää vetävän kaikkein härskeintä linjaa, varsinainen köyhien puolustaja siis. Nyt Korona uhkaa vakavasti sijoituksia ja me köyhät eläkeläiset jäämme nuolemaan näppejämme vaikka eläkeyhtiöiden valtaisat rahastot ovat suurelta osin meidän nykyisten eläkeläisten vuosikymmenien työllämme hankkimia. Nykymeno johtaa siihen, että saamme siirtyä tuonpuoleiseen köyhälistörääsyläisinä vaikka kuvittelimme elävämme hyvinvointiyhteiskunnassa ja ansaitsevamme arvokkaan vanhuuden.

 • nimimerkki

  Takuueläke

  22.8.2020 klo 16:00
  Takuueläke 834,52 Siis takkeläkeläinen saa reilusti 100 e enemmä /KK se joka on pienellä työeläkkeellä voi saada 740 e/kk pienikansaeläke ja pienityöeläke ??? miten tämä on mahdollista. Eikö kaikkien eläkeläisten tulisi saada tämä takuueläkkeen suuruinen summa, nyt senioriliikeen pitäisi tämä asija ottaa esiin ja tähä asijaan pitää saada korjaus.

 • nimimerkki

  En enään äänestä

  8.9.2020 klo 14:33
  Sain 8 euroa takuueläkettä, näinollen eläkkeeni on nyt 750e kuukaudessa, töitä olen tehnyt 20 vuotta, lisäksi nuorena 8 vuotta, joista en saa edes eläkettä. Nyt saisin paljon enemmän, jos en olisi kortta ristiin laittanut. Näin meillä tasa-arvoisessa Suomessa.

 • nimimerkki

  Köyhät Eläkeläiset kyykyssä

  11.10.2020 klo 21:00
  Miten Suomella on vara ostaa verorahoilla hornetteja ja suomalaisten verorahoja eulle miljarditolkulla työntää. Oman maan asijat pitäisi olla aina etusijalla, nyt näyttää eu olevan tärkeämpi kun oman maan asijat ja suomalaisten köyhien eläkeläisten asijat ei tunnu politikkoja kiinostan kun vaalien alla.

 • nimimerkki

  Kyllästynyt

  13.1.2021 klo 03:06
  eläkekeskusteluun... Ihmeellistä ajatella, että ne työeläkeyhtiöiden rahastoimat, sijoittamat rahat mukamas virtaisivat pomojen taskuihin. Nehän ovat fiksusti sijoitettuja pois verotuksen piiristä, kun ne vain olisivat Caymansaarilla tai jossakin muussa veroparatiisissa, koska silloin rahasto kasvaa kulujen rasittamatta suuremmaksi. Rahaston on tarkoituskin olla aivan järjettömän kokoinen, koska siitä rahastosta on tarkoitus maksaa eläkkeitä lukuisille sukupolville hamaan tulevaisuuteen. Ei sitä tilipussia voi kerralla tyhjentää. Kaikille sukupolville tulee jäädä. Sitä paitsi tällä hetkellä eläkepottiin menee rahaa niiltä, joiden kohdalla puhutaan pullonkaulasta; siitä etteivät tulevat eläkkeelle siirtyvät saa eläkettään tarpeeksi, kun sitä ei riittäisi.

 • nimimerkki

  Kalervo

  13.1.2021 klo 18:36
  Milloinkohan kyllästyneen mielestä rahastoja voidaan käyttää.tulevaisuuden sukupolvia on tullut kymmenien vuosien ajan ja rahastot paisuvat miljardien vuosivauhtia.Tämä levy mitä pyörität on niin kulunut että se junnaa paikallaan.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Eläkerahastot/Korona