Pidetään läheisiin yhteyttä puhelimitse pääsiäisenä!

8.4.2020

Koronavirustilanne on pannut jäihin monet suunnitelmat, niin myös Senioriliikkeen kaikki kevään tapahtumat on peruutettu. Meidän kaikkien etu on se, että me ikäihmiset olemme eristyneenä, vaikka se tuntuu ikävältä. Erityisesti tämä tilanne voi tuntua kurjalta nyt, kun pääsiäinen on ovella. Monet meistä ovat tottuneet olemaan yhdessä lastemme ja lastenlastemme kanssa. Mutta pääsiäinen on myös mahdollisuus hiljentymiseen ja keväästä nauttimiseen yksin tai pienemällä perhekoolla.

Hoivakodit

Senioriliikkeen hallitus on huolestunut hoivakotien tilanteesta, joissa on tapahtunut joitakin kuolemantapauksia Korona -virukseen liittyen. Jotta vältyttäisiin lisätartunnoilta, kuntien tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota hoivakotien ja henkilökunnan suojaustoimenpiteisiin sekä henkilöstön jaksamiseen.

Hoivakodeissa on myös tehty hyvää työtä: omaisiin on pidetty yhteyttä, jotkut hoivakodit ovat luvanneet viedä asukkaat ulos niin, että omaiset voisivat nähdä läheisiään turvavälin puitteissa. Omaisille on lähetetty myös kuvaterveisiä. Näistä toimenpiteistä kiitos hoivakodeille. Läheiset voivat myös olla yhteydessä omaisiinsa. Pääsiäisen aikaan omaisiaan voi muistaa eri tavoin.

Suuri kiitos hoitohenkilökunnalle, joka näissä olosuhteissa varmasti yrittää parhaansa.

Ylen jumppaohjelma

Yle Areenan kautta voi katsoa kymmenen minuutin jumppaohjelmia, mikä on hyvä asia. On myös paljon eläkeläisiä ja yksin kotona asuvia, jotka eivät osaa tai voi käyttää YLE Areenaa, koska televisio on liian vanha. 

Asahi -kuntoutusohjelma sopii erityisen hyvin ikääntyneille. Se on rauhallista, mutta kuitenkin riittävän tehokasta yksin kotona oleskeleville ikääntyneille. Se parantaa hengitystä, liikeratoja ja tasapainoa. Toki se sopii kenelle tahansa. 

Senioriliike esittää, että Yle ottaisi kanavalla 2 jokapäiväiseksi ohjelmaksi Asahin kuntoutusohjelmaksi kansalaisille. Kuvaruudun kautta esimerkkiä noudattaen se on helppo toteuttaa. 

Tärkeää pitää etäisyyttä kanssaihmisiin
Nyt on tärkeää noudattaa kaikkia niitä rajoitustoimenpiteitä, joita maan hallitus on päättänyt. Ikäihmisille, joille sairastuminen on paljon vakavampaa kuin nuoremmille, kontaktien välttäminen on erityisen tärkeää. Nuoremmatkin ovat ottaneet rajoitukset tosissaan. Pidetään yllä kontakteja puhelimella ja muistetaan myös yksinäisiä omaisia, läheisiä ja ystäviä.

Senioriliikkeen toimisto muuttaa 

Uusi osoitteemme on 1.6.2020 lähtien

Vaskivuorentie 12, 01600 Vantaa

Toimisto sijaitsee Vanhusten Palvelutaloyhdistyksen Senioritalon tiloissa aivan Myyrmäen aseman läheisyydessä. Puhelinnumero säilyy entisenä, kuten myös sähköpostiosoite.

Voitte olla yhteydessä toimistoon ma-to klo 9-14 ja pe 9-13 puh. 050 345 4200 tai sähköpostilla toimisto@senioriliike.fi. Toimistossa puhelimeen vastaa toimistosihteeri Natasha Svahn.

 

Nettisivuiltamme ja Facebookista saa myös tietoja

www.senioriliike.fi / FB sivut Suomen Senioriliike
 

Mutta kaikki loppuu aikanaan ja kukaan ei voi varmasti sanoa koska tilanne normalisoituu. Tiedotamme jäsenille uusista suunnitelmista heti kun epidemia hellittää. 


Toivotamme kaikille hyvää ja rauhallista pääsiäistä

Suomen Senioriliike Arvokkaan Vanhenemisen puolesta ry
Hallitus