UUTISET

UUSI SENIORILEHTI ON ILMESTYNYT

Vuoden 2023 ensimmäinen seniorilehti on ilmestynyt

Lue lehdestä esimerkiksi Senioriliikkeen puoluekyselyn tuloksista sekä Senioriliikkeen vaatimuksista seuraavalle hallitukselle.

Puoluekyselyn vastaukset löydät kokonaisuudessaan Vaalit-välilehdeltä tai tästä linkistä.

IKÄIHMISTEN ILTAPÄIVÄ 30.1.

SUOMEN SENIORILIIKE JÄRJESTI 30.1.2023 IKÄIHMISTEN ILTAPÄIVÄN OMAISHOIDON TILASTA JA DIGITALISAATION VAIKUTUKSISTA

Pikkuparlamentilla järjestetyssä tilaisuudessa käsiteltiin seuraavia teemoja:

1. OMAISHOIDON AJANKOHTAISET HAASTEET

 Omaishoitajien usein raskas ja vaativa työ ansaitsisi nykyistä suurempaa arvostusta.Tilaisuudessa kuultiin Omaishoitajaliiton puheenjohtaja Sari Raassinan näkemykset nykytilanteesta ja korjaustarpeista.  Sari Raassina on toiminut mm kansanedustajana ja Suomen Kuntaliitossa sosiaali- ja terveysyksikön johtajana.

  2. DIGITALISAATION EETTINEN TARKASTELU

Digitalisaatio koskettaa kansalaisia. Moni vanhus kokee syrjäytyvänsä osaamisen ja laitteiden puuttuessa. Mitkä ovat mahdollisuudet ”ohituskaistojen” järjestämiseen niille, jotka haluavat asioida perinteisin tavoin? Tohtori Jaana Leikas, johtava tutkija VTT:llä ja kognitiotieteen dosentti Jyväskylän yliopistosta esitelmöi aiheesta Digitalisaatio – renki vai isäntä.

Vuoden 2023 toimintamme painopiste on valmistautuminen eduskuntavaaleihin ikäihmisiä koskevilla teemoilla. Teemme niistä kyselyn puolueille. Tulokset julkaistaan Seniorilehdessä, joka ilmestyy helmi-maaliskuun vaihteessa.

Kyselyn lisäksi järjestämme keskustelutilaisuuksia ikäihmisiä koskevista aiheista.

NELJÄS KORONAROKOTUS PITÄÄ ANTAA KAIKILLE YLI 65-VUOTIAILLE

Suomen Senioriliike vaatii: Neljäs koronarokotus pitää antaa kaikille yli 65-vuotiaille Suomessa on viime viikkoina julkistettu huolestuttavia tietoja koronaan liittyvistä kuolemista. Suurin osa kuolemista on tapahtunut ikäryhmissä yli 80-vuotiaat ja 70-80 -vuotiaat. Myös yli 60-70 -vuotiaiden ryhmässä koronaan liittyviä kuolemia on enemmän kuin muissa ikäryhmissä. Suomi on HUS:n sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen mukaan maalis-huhtikuussa 2022 maailman kärjessä asukasta kohti lasketun koronaan liittyvien kuolemien tilastossa. Vuoden 2022 ensimmäisen vuosikolmanneksen aikana koronainfektioon on Suomessa kuollut yli 2000 henkeä ja pahimmillaan kuolemien määrä on ollut yli 200 viikossa.

Nyt THL suosittelee neljännen rokotuksen antamista niille henkilöille, joiden immuunipuolustusjärjestelmä on voimakkaasti heikentynyt, yli 80-vuotiaille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä ja muillekin iäkkäille, jotka eivät yksin pärjää kotona.

Neljännen rokotuksen suosituksen ikärajat vaihtelevat maittain. Yhdysvalloissa sitä suositellaan yli 50-vuotiaille, Ranskassa yli 60-vuotiaille ja Ruotsissa yli 65-vuotiaille.

Kun kolmannen rokotusannoksen vaikutus hiipuu 3-4 kk kuluessa, olisi tärkeää rokottaa kaikki yli 65-vuotiaat, jotta voidaan ehkäistä vakavia tauteja ja kuolemia. 65-75vuotiailla on runsaasti kontakteja, osa on vielä työelämässä, monet tekevät vapaaehtoistyötä, hoitavat lapsenlapsiaan ja toimivat erilaisissa yhdistyksissä. Vaikka he olisivat varovaisia kontakteissaan, monet kontaktit voivat altistaa heidät koronavirukselle. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan rokotteita on saatavissa

SYYSKOKOUS VALITSI UUDEN HALLITUKSEN

Senioriliikkeen syyskokous valitisi yhdistykselle hallituksen ja hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion.

 

Hallituksessa toimivat

Vuonna 2023 puheenjohtajana toimii Reijo Vuorento ja jäseninä Esa Fagerlund, Kimmo Kiljunen, Maarit Peltomaa, Vesa Ruuttunen, Heli Stenvall, Timo Strandberg ja Sari Tanus.

Jäsenmaksut

pidettiin ennallaan. Henkilöjäsenmaksu on 20 euroa, yhteisöjäsenmaksu on 100 euroa ja kannatusjäsenmaksu 500 euroa. Varapuheenjohtaja valitaan hallituksen ensimmäisessä kokouksessa.

 

Toimintasuunnitelma

Löytyy oheisen linkin takaa.

 

Jäsenlehti

Vuonna 2023  julkaistaan kaksi lehteä.
Ajankohtaisista tapahtumista tiedotamme nettisivuilla, facebookissa ja lehdessämme sekä jäsenkirjeillä.

UUSI SENIORILEHTI 2/2022 ON ILMESTYNYT

Vuoden 2022 toinen seniorilehti on julkaistu! Lue lehdestä muun muassa digipalveluista uusilla hyvinvointialueilla, vanhusneuvoloista, ikääntyneiden asumisen kehittämisestä ja paljosta muusta.

LUE LEHTI

Liittymällä jäseneksi saat muiden jäsenetujen lisäksi Seniorilehden kotiisi kaksi kertaa vuodessa.