BLOGI

« aihelistaan

Eläkevarallisuus.


 • nimimerkki

  Esko Järvenpää

  1.3.2018 klo 12:30
  Eläkevaroja salaa takaisin suurille yrityksille.

  Työeläkeyhtiöt ovat maksaneet suurille asiakasyrityksille esimerkiksi Nokialle, Keskolle, Alkolle ja VR: e, eläkkeisiin tarkoitettua rahaa asiakasyritystensä työhyvinvointiin. Toiminta on ollut osin salattua mutta nyt on Korkein hallinto-oikeus määrännyt Finanssivalvonnan julkistamaan tämän hämärän toiminnan (HS 25.2.18).

  Kyse on kymmenistä miljoonista joista olisi riittänyt ohut siivu leikatun indeksin päivitykseen, jos Senioriliikkeen lakiesitys eduskunnassa viime keväänä olisi hyväksytty. Kolmikanta, erityisesti AY- liike ja maan hallitus joka eläketoimintaa ohjaa, on nyt haasteiden edessä ja sen on syytä selvittää mitä muuta epärationaalista tuottavuuspotentiaalia eläkeyhtiöiden käytännöissä piilee.

  Eläkeyhtiöt ovat kestämättömästi perustelleet toimintaansa keskinäisellä kilpailulla, se ei kuitenkaan täytä edes epäreilun kilpailun tunnuksia, kun palautuksia on tehty valikoiden, kaiken lisäksi siitä on etiikka kaukana.

  Todellinen kilpailu yhtiöiden välillä mitataan tuottavuudella, sijoitustoiminnan osaamisella ja koko toiminnan rationaalisuudella ja se näkyy tuloksessa. AY- liikkeellä on nyt tilaisuus osoittaa jäsenistölleen edunvalvonnan elinkaarimallin toimivuutta ja puuttua pitkäaikaiseen huonoon hallintoon eläkeyhtiöissä.

 • nimimerkki

  kari teinonen

  9.5.2018 klo 20:55
  Olisi hyvä, jos joku julkistaisi näitä yrityksille maksettuja rahoja. Voidaan olettaa, ettei ammattiyhdistyssidonnaisilta
  politikoilta ole odotettavissa minkäänlaista apua indeksien muuttamiseen oikeudenmukaiseen suuntaan; oma lehmä
  ojassa.!

 • nimimerkki

  Jartsu

  28.5.2018 klo 06:33
  No nii, nyt se Berner meinaa syytää työeläke varoja VR:n käyttöön.

  """Ministerin mukaan rataverkkoon ja muuhun infraan rahaa voi olla luvassa muualtakin.

  – Infraan voi olla tarve saada pääomitusta myöskin EU:sta. Sellaisia rahoitusmalleja, jotka sisältävät myös muita rahoituskeinoja, kuten EU:n rahoitusta tai työeläkeyhtiöiden rahoitusta, Berner kertoo."""

  Jaksaakohan Kimmo lähtee revittelee julkisuuteen, tälläinen eläkeläisten kyykytys on melkoista.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Eläkevarallisuus.