BLOGI

« aihelistaan

eläkeläisten puolue


 • nimimerkki

  seppo häyrynen

  7.3.2018 klo 00:05
  Olen v. 1949 maalla Toivakassa syntynyt henkilö, joka kiitos Toivakassa aloitetun kokeiluperuskoulukokeilun ja kouluni opettajan Matti Männikön avulla sain mahdollisuuden käydä kolmen vuoden kokeilukeskikoulun.
  Lukioon menosta oli kotona vääntöä, kun ei ollutrahaa, äiti olisi halunnut minun menevän ammattikouluun , mutta halusin kovasti lukioon , lopulta isä antoi luvan.

  Meille muutamalle lukioon haluavalle, n. 5 oppilasta, sanottiin myös, että että emme varmaan pärjää kolmen vuoden keskikouluopinnoilla.

  No, lopulta kirjoitin laudaturin paperit Vaajakosken lukiosta.
  Armeijan jälkeen aloitin opinnot Jyväskylän yliopistossa, aineina englantilainen filologia, fonetiikka, kasvatustiede ja venäjän kieli ja kirjallisuus.

  Maisterin paperit sain Helsingin yliopistosta 1976 pääaineena Venäjän kieli ja kirjallisuus.
  Auskultoin ja toimin Venäjän kielen ja Englannin kielen opettajaná Tampereen kouluissa vuoteen 1983, jolloinpääsin parhaaseen mahdolliseen silloisen NL:n kaupan ja myöhemm,in Venäjän kaupan kouluun Tampellaan.

  Aloitin tulkkina ja pian NL.n kaupan nsoaston päällikkönä.
  V. 1988- 1992 toimin Tamoellan Moskovan edustuston päällikkönä, sen jälkeen Tampella Powerin edustajana Pietarissa 19193-1994. Tamrockin konttorin perustajana v. 1996-1997 Almatyssä Kazakstanissa.
  Sen jälkeen siirryn takaisin Moskovaan v. 1998 Tamrocckin edustajaksi Moskovan konttoriin vuoteen 2008.
  Tällöin uusi omistaja Sandvik tuhosi Tamrockin tekemät mahtavat tulokset.
  Vuosina 2008-2010 minulla oli ilo olla Normetin myyntipäällikkönä IVYmarkkinoilla, v. 2011 aloitiin pienen konepajayhtiön Koparin vientiponnistelut Venäjän ja IVY:n markkinoille toimien tähän päivään saakka samassa tehtävässä, iso kunnioitus Koparille sitkeästä uskosta noihin markkinoihin.

  Olen sitä mieltä, että tuhannet ennen vuotta 1949, jopa ennen 1950 syntyneet, jäivät köyhyyden takia ilman koulutusmahdollisuuksia. Minulla on ollut todella hyvä onni elämässä, mutta en voi ymmärtää sitä puhetta, mitä puhutaan suurien ikäluokkien "ahneudesta", olen nuorena joutunut tekemään todella paljon uhrauksia, joita tämän päivinä nuoret eivät voi edes lähellekään ymmärtää ja työelämässä on joutunut olemaan todella joustava ja ahkera.
  Puhumattakaan ihmisisdtä, jotka ovat joutuneet tekemään raskasta ruumiillista työtä.
  Mutta en ole koskaan unohtanut sitä, mistä aloitin elämän koulun, todella köyhistä oloista.

  Eläkeläisiin kohdistettu kritiikki, eläkeläisten, joista suuri osa elää todellä vaatimattomasti, on aivan uskomatonta, nykyajan nuoret eivät ymmärrä mitään siitä, mitä oli elämä 1950-luvulla.

  Tänä päivänä , kun katselee ja kuuntelee perinteisiä puolueita, tunttu toivottomalta löytää puoöuetta, joka vaikuittaisi vakuuttvalta ja johdonmukaiselta, minulta ei löydy uskoa keneenkään.

  Olisi aika eläkeläisten nousta puolustamaan itseään , en ole varma , onko olemassa eläkeläisten puolue, mutta tarve aktiiviselle toiminnalle olisi, sukupolvien työn arvostus pitäisi saada kunniaan.

  Niinkuin kirjoitin, olen ollut onnekas, etten ollut syntyny aiemmin, nytkin ehdin käydä perinteistä kansdakoulua 7 vuotta ja pääsin ylioppilaaksi vuotta vanhepana kuin muut.

  Iso kunnioitus teille, jotka olette tekemään raskaan elämäntyönja nyt ilman sitä arvostusta , mikä teille kuuluisi.
  t. Seppo Häyrynen

  Olisim mukava kuulla mielipiteitänne, minun sähköpostiosoitteeni on seppo.hayrynen@kopar.fi  Tuntuu pahalta


 • nimimerkki

  Esko Järvenpää

  7.3.2018 klo 16:52
  Eläkeläisten puolue oli ja meni, itse olin perustamassa puoleosastoa Kesk- Suomeen. Tulin vakuuttuneeksi siitä, etteivät eläkeläiset halua omaa puoletta vaikka meitä on yli miljoona. Itse sain luottamusta ja ääniä kaupungin valuustoon asti mutta eduskuntaan ei meidän kenenkään äänet yltäneet. Lisätietoja saa Guuklettamalla.

 • nimimerkki

  Anja Koivistoinen

  9.3.2018 klo 08:16
  Ensin Kiitos Seppo Häyrinen kirjoituksestasi. Toiseksi, Esko Järvenpään innoittamana minäkin toimin siinä Senioripuolueessa.

  Olen syntynyt v.1945 savolaiseen maalaiskylään. Lapsuudessa ja nuoruudessa näin miten kovassa oli vanhemmillani leipä, en halunnut lähteä oppikouluun vaan päästä mahdollisimman nopeasti töihin kiinni. Vanhempani kyllä halusivat kouluttaa. Ammattikoulun eväillä sitten elämää vietiin eteenpäin nousujohteisesti, kunnes iski se 1990-luvun lama. Olin vähän alle viisikymppinen, kun kaikki siihen mennessä hankittu meni. HÄPEÄ!

  Kun Senioripuolue putosi v.2011 puoluerekisteristä niin sitä yritettiin jatkaa yhdistyksenä ja kerätä kannattajakortteja puolueeksi jälleen rekisteröitymistä varten. Puolueen nokkamiehet menettivät innostuksensa ja luikuivat muihin puolueisiin. Yhdistyskin päätettiin sitten lopettaa v.2014. Eläkeläiset luottivat vielä vanhoihin puolueisiin eivät kiinnostuneet omasta puolueesta. Olisiko nyt aika eläkeläisten yhteiselle puolueelle? Sillä EDUSKUNNASSA ne eläkeläistenkin asiat päätetään, vaikka siellä ei näy meidän asiat kiinnostavan lainkaan.

  Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että eläkeläisten edunvalvonta pitää olla Arkadiamäellä, sieltähän meitä kyykytetäänkin. Onhan siellä eläkeikäisiä edustajia, mutta ryhmäkuri pitää huolen etteivät pääse ääneen.

  Eläkeläisen kannalta on surkea asia jos veron ja asumiskustannusten jälkeen elämisen jää 150-250 euroa. Ei sillä paljon juhlita. Kaikki eivät edes hae lisäetuja kuten kansaneläkettä, asumistukea tai toimeentulotukea.

  Kuulisin minäkin selviämiskertomuksia lisää. anja.koivistoinen04@gmail.com


 • nimimerkki

  Taisto Heikkinen

  28.5.2018 klo 08:15
  Taitettu indeksi on heikentänyt eläkkeiden ostovoimaa jo Lipposen hallituksen päätöksestä lähtien monia vuosia.Kuinka paljon eläkkeet ovat suhteessa palkkakehitykseen menettäneet ostovoimaa ja mikä on verotuksen taso taas palkkakehitykseen verrattuna?.Mututuntuma on,että palkat ovat nousseet,mutta eläkkeet polkevat paikallaan,ja jopa laskeneet joinain vuosina.Mihin tässä vielä päädytään,jos elinvuosia piisaa.Kulut esim.lääkkeiden osalta taitavat jopa kasvaa!

 • nimimerkki

  Kohta eläkeläinen

  4.2.2019 klo 22:29
  Duunia vielä pari vuotta jäljellä ja sit täydelle eläkkeelle. Itse meinaan etsiä sellaisen tyypin joka selkeästi kannattaa palkkaindeksiä eläkkeisiin ja sit äänestää häntä. Mielummin sellainen joka ei ole ennen ollut eduskunnassa eikä minkään vanhan puolueen jäsen. Jostain vaan on aloitettava, ja meikä aloittaa tästä hyvissä ajoin ennen eläkeikää.

  Suosittelen muillekkin, ja tänne vaan vihjettä jos sellasia äänestettäviä löytyy jo Suomen maasta!

 • nimimerkki

  Reiska

  28.2.2019 klo 17:46
  Perussuomalaiset lupaavat palauttaa ainakin astettain puoliväli-indeksin työeläkkeisiin. Siellähän se lukee perussuomalaisten uudessa sosiaalipoliittisessa ohjelmassa.

  Nyt kaikki työeläkeläiset äänestää vain perussuomalaisia! Tietysti jos haluaa jatkaa taitetulla indeksillä koko loppuelämänsä niin äänestää kepua, kokoomusta tai sossuja.

 • nimimerkki

  Työeläkeläinen

  1.3.2019 klo 22:12
  No sitten vaan kaikki äänestämään perussuomalaisia. Ei enää yhtään kansalaisaloitetta sun muuta hörömlöröä. Nyt on laitettava kova kovaa vastaan ja keskitettävä äänet sellaiselle joka ajaa meidän työeläkeläistenkin etua.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
eläkeläisten puolue