BLOGI

« aihelistaan

Eduskunta torjuu kansanvaltaa.


 • nimimerkki

  Esko Järvenpää

  11.3.2018 klo 11:20
  Eduskunnassa ei arvosteta kansanvaltaa.

  Monet kansalaisaloitteet on torpattu eduskunnassa. Viime keväänä hylättiin aloite leikatusta indeksistä, se olisi toteutuessan leikannut perustuslain vastaista ikäsyrjintää. Eläkeläiset ovat äänestäjäryhmistä suurin, 1,5 miljoonaa äänioikeutettua. Siitä huolimatta taloudellinen ikäsyrjintä vain lisääntyy.

  Tämäkään hallitus ei siis oivaltanut, ettei leikattu indeksi säästä valtiolle mitään. Suurin osa eläkkeistä maksetaan työeläkelaitosten rahastoista, ei siis valtion kassasta. Sen sijaan indeksin päivitys olisi lisännyt hitusen verotuloja. Eläkeläisille se olisi ollut mielialamuonaa, luvattiinhan meille aikanaan parempi indeksi.

  Köyhyysrajan alle on siirtynyt viime vuosina lisää eläkeläisiä, kaikkiaan 180 000 henkeä. Erityisesti heihin iskevät muiden leikkausten lisäksi terveydenhuollon säästöt kuten asiakasmaksujen nosto ja lääkekorvattavuuksien omavastuuosuuksien nostot. Monien asiantuntijoidenkin mielestä tämä on hyvinvointivaltion kansallinen häpeä.

  Seuraavien eduskuntavaalien ohjelmat ovat puolueilla työnalla, niiden yhteydessä pohditaan gallup kannatuslukujen muutoksia, niiden ymmärtämiseksi kannattaisi tutkia miten kitsas suhtautuminen miljoonaan eläkeläiseen vaikuttaa puoluekannatukseen.

 • nimimerkki

  Jartsu

  17.4.2018 klo 09:10
  Eläkeläisten (muidenkin) olisi nyt painettava mieleen keitä tämän eläkeläisten kurjistamisen takana on tällä hetkellä, ei silloin kun vaali lupauksia tulee, se on oikea potaskan levitysten aikaa, kun jokainen kalastaa ääniä, ne indeksi lupaukset sulaa sen siliän tien kun pääsee 200 ihmisen joukkoon eduskuntaan.
  Sitten toinen asia on että kansan mandaatilla kansanedustajaksi päässyt, lähtee kesken kauden johonkin parempaan työpaikkaan.
  Se on äänestäjien pettämistä, tälläisestäkin pitää tehdä kansalaisaloite, itse ole huono niitä tekemään, kun pitäisi olla tuo oikeaan asuun pukeminen siinä kirjoituksessa.

 • nimimerkki

  kari teinonen

  9.5.2018 klo 20:47
  Kansanedustajat kuvittelevat kai etteivät itse jää koskaan eläkkeelle. Toisaalta hallitus kuvittelee omistavansa eläke-
  rahastojen 200 miljardia euroa. Samoissa porukoissa on melko olemattomia matemaatikkoja, jotka eivät kykene kä-
  sittämään tai laskemaan eläkerahastojen tuottoja.

 • nimimerkki

  nestori

  9.5.2018 klo 21:07
  Luulee mitä luulee. Eikös se ollut joku valtakunnan viisas Korkman joka Suomen EU-neuvotteluiden yhteydessä sai työeläkkeiden potin sidottua Suomen talouden vakuusarvoksi. Näinpä siihen ei oikein pääse käsiksi romuttamatta Suomen vakavaraisuutta EU:n silmissä. Jäntin Josahan se voisi selvittää tätäkin !
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Eduskunta torjuu kansanvaltaa.